Startup Weekend ilk kez İzmir'de düzenlendi

Startup Weekend ilk kez İzmir'de düzenlendi

İstanbul ve Ankara'dan sonra Startup Weekend'in Türkiye'deki yeni durağı İzmir oldu. İzmirli girişimci adaylarını buluşturan 54 saatlik girişim maratonunu Ege bölgesinin de ilk Startup Weekend etkinliği oldu ve bazı ilkler yaşandı.

Startup Weekend İzmir, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde kurulu olan Embryonix‘in ev sahipliğiyle 1 Mart'ta başladı ve 3 Mart günü sona erdi. Etkinlik başlangıcında birer dakikalık toplam 33 iş fikrinin sunumu yapıldı.

Sunulan fikirler içinden en iyi 10 iş fikri katılımcılar tarafından internet oylamasıyla seçildi ve takımlar kuruldu. Takım kurulumunun ardından da üretim sürecine geçildi ve aşağıdaki 3 fikir günün kazananı oldu.

1) Palwar Game: Mobil cihazlarınızda şehir içinde istediğiniz bir konuma sanal bayrak dikmenizi sağlayan bir oyundur. Oyuncular tuttuğu takımların bayraklarını sanal olarak istedikleri yerlere dikebilirken, rakip takımın taraftarlarıda o bayrakları yine sanal olarak kaldırabilir.

2) Cardino: Cardino, fiziksel posta kartlarının üzerine basılan özel bir çerçeveyi bir mobil cihaz ile okuyabilen bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde artık gönderilen fiziksel posta kartlar üzerine sürpriz olarak kendi çektiğiniz videonuzu gönderdiğiniz kişi programı indirdiği zaman görebilecek.

3) Shake and Speak: Bu proje özellikle konuşma engeli olan kişilerin herkesle rahat iletişim kurmasını sağlayan bir mobil yazılımdır. Konuşma engeli olan kişi akıllı telefona yüklenen bu yazılımla çok basit el hareketleri veya istenirse ayak hareketleri ile kelimeler ve cümleler oluşturup akıllı telefon cihazının sesi ile konuşabiliyor.

SW İzmir’de Embryonix Direktörü Taylan Demirkaya tarafından sunum (pitching) eğitimi verilmesi, Ege Üniversitesin’ den iki nöroloji doktorunun etkinliğe katılması, etkinliğe katılan girişimcilerin yüzde 40'ının kadın olması ve katılımcıların yüzde 85'inin neredeyse hiç uyumadan çalışması dikkat çekici notlar olarak kayda geçmiş.

swizmir

Diğer yandan etkinlik süresince projelere yardım eden toplam 10 mentorun projelere yaptıkları danışmanlığın günlük ortalama 15 saatin üzerinde olduğunu öğrendik. Yani SW İzmir'e katılan girişimci adayları iyi bir ön eğitim almış oldular. Tabii yukarıdaki 3 girişimin kullanıma hazır ürün veya hizmetlerle karşımıza çıkması en büyük arzumuz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.