Samsung, Sharp'ın yüzde 3'lük hissesini satın aldı

Samsung, Sharp'ın yüzde 3'lük hissesini satın aldı

Samsung ve Sharp, Samsung'un Sharp'un yüzde 3.08'lik hissesini satın aldığını resmi olarak açıkladı.

Anlaşmanın gerçekleşmesiyle birlikte Samsung, Sharp'ın yüzde 3'ünü 10.4 milyar Yen, yani 112 milyon dolarlık bir bedel karşısında satın almış oldu.

Anlaşmanın amacı aynı zamanda bir işbirliği yapmak. Bu işbirliği sayesise LCD ekran üretiminde firmalar arasında karşılıklı güven ve sermaye artırımı olmuş olacak. Bildiğiniz gibi Sharp, pek çok elektronik cihazının ekranını üreten firma.

Samsung, Sharp'ın yüzde 3'lik hissesini satın almasıyla birlikte LCD panel üretimi konusunda büyük bir avantaj da elde etmiş olacak. Daha doğrusu sadece televizyon üretiminde değil, tablet ve akıllı telefonların ekranları için Sharp, Samsung'a daha sık iş yapmaya başlayacak. Kısacası bundan sonraki süreçte Samsung'u Sharp ile daha yakın ilişkilerde göreceğiz.

Hisse başına 209 Yen'den (şu anki kura göre 3.11$) 35 milyon 804 bin adet hisse satın alan Samsung, 112 milyon dolarlık ödemeyi ise 28 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bu arada, Sharp içeriye girecek nakit paranın kullanımı ile ilgili takvimlendirmesini de yapmış durumda. Buna göre Nisan 2013 ile Mart 2015 tarihleri arasında 6.900 milyon Yen'i yeni teknoloji LCD ekranlara ayırırken, yine Mart 2015'e kadar olan süreç içerisinde 3.234 milyon Yen'i yüksek çözünürlüklü mobil, tablet ve dizüstü bilgisayar ekranlarının imalatında kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.