Boni kurulduğu ilk AVM'de 50. gününde dikkat çekmeye başladı [İnfografik]

Boni kurulduğu ilk AVM'de 50. gününde dikkat çekmeye başladı [İnfografik]

Mağaza etkileşimli mobil sadakat uygulaması Boni'nin kısa süre önce pazara giriş yaptığını ve 1 ay kadar önce 1 milyon dolarlık yatırımla güçlendiğini paylaşmıştık. Görünen o ki şu anda test sürecinde yayın yapan Boni'nin Marmara Park AVM'de ortaya koyduğu performans işlerin yolunda gittiğini gösteriyor.

Boni'nin 49 günlük kullanım verisine dayan aşağıdaki infografiğe göre Marmara Park'ta 1500 kişi Boni'yi kulllanmış. Ayda ortalama 2 kere Marmara Park'a gelen kullanıcıların yüzde 35'i farklı günlerde uygulamayı tekrar kullanmış. Boni'yi tekrar kullanan 500 kişi, Marmara Park'ayda ortalama 4 kez gidenlerden oluşuyor. Yani ortalamanın üzerinde AVM ziyaret eden kullanıcılar diyebiliriz.

Bu AVM içinde Boni'nin kullanımı toplamda 1500 saat ve 1000 kilometrelik vitrin  ziyaretine karşılık gelmiş. Kullanıcılar 35 bin kere mağazaların önünden geçerken, 15 bin mağaza vitrininde müşteri ile iletişim kurulmuş. Açıkçası bu oranın Foursquare gibi uygulamaların sosyal etkileşiminden daha fazla anlam ifade ettiğine inanıyorum.

Kullanıcılar nereden geldi? Kullanıcılar Boni ile AVM'de ortalama 1 saat 25 dakika gezinmiş. Beylikdüzü'ndeki AVM'de Boni kullanıcılarının 1/4'inden fazlası Esenyurt ve Avcılar'dan gelmiş. Geri kalan kesim ise Beylikdüzü'nden. Kullanıcıların cinsiyet dağılımı ise eşit denebilecek kadar birbirine yakın.

Boni'nin oyunlaştırma ile kazandıran bir uygulama olduğunu bilenler bu kullanıcıların ne kazandığını merak edebilir. İnfografikte bu sorunun da cevabı var. Toplam 470 bin puan kazanan Boniciler, bunun 110 bini karşılığında 460 adet hediyeye dönüştürmüş.

Küçük hediyelerin yanısıra uçak bileti ve araba kiralama hizmeti de sunan Boni'nin önümüzdeki dönemde kullanıcı kitlesini artırmasıyla dönüşüm oranlarını koruması durumunda çok ciddi bir pazarlama gücü yakalayabilir. AVM'lerin çekiliş kampanyalarında verdikleri ödülleri Boni tarafına kaydırması gibi planlar ise işi gerçekten başka bir boyuta taşır.

Boni

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.