Sopsy.com: İnternette dükkan açmanın basit ve hızlı yolu

Sopsy.com: İnternette dükkan açmanın basit ve hızlı yolu

Sopsy.com ülkemizde internet girişimciliğinin bir adım daha ileri gittiğini söylememize imkan tanıyan ve bir süredir açılmasını beklediğimiz yeni bir girişim. Kısaca özetlemek gerekirse Sopsy, sokaktaki insanın mağazasındaki veya elindeki ürünleri satışa sunabilmesinin kolay ve hızlı yolu.

Şimdiye kadar e-ticaret platformlarından sosyal e-ticaret girişimlerine kadar farklı projeleri sizlere tanıttık. Ancak Sospsy'nin herkesin 1 dakikadan az bir sürede e-ticarete adım atmasını sağlamak gibi farklı bir iddiası var. Bunun için de işlevsellik açısından sadece ürünleri internet vitrinine çıkarmanızı sağlayacak, herkesin kullanabileceği bir işleyişe sahip.

Sopsy e-ticaret

Sopsy'ye üye olduktan sonra ürün fotoğraflarınızı yüklemek ve fiyatını belirlemek dışında tek yapmanız gereken Paypal hesabınıza ait e-posta adresinizi hesabınıza eklemeniz. Bundan sonra mağazanızın adresini herkesle paylaşabilirsiniz. Bu arada hemen belirtelim Paypal hesabınızı onaylamak için herhangi bir aktivasyon işlemi yapmanıza gerek yok.

Mağaza adınızı Sopsy.com alt alan adından, kendi alan adınıza geçirmek istediğinizde ise gereken bir kaç küçük yönlendirmeyi yapmanız yeterli. Sopsy'nin bu hizmet karşılığında istediği bedel ise aylık 30 TL veya yıllık 240 (aylık 20) TL. Paypal'ınki dışında satış komisyonu yok.

Webrazzi dukkan

Sopsy'nin kurucularına gelecek olursak tecrübeli bir ekibin dünyaya açılan bir proje çıkarmak için yola çıktığını söyleyebiliriz. Markapon ve Drive Yoyo'nun kurucularından Can Turanlı,  Markapon'un eski CTO'su Murat Yıldırım, yine Markapon ve iPara da kreatif direktör olarak görev almış Cem Gedikoğlu Sopsy'de bir araya gelmiş.

Projenin Türkiye dışına çıkması için de GittiGidiyor'un eski ortaklarından Tunç Yalgın ve Cemal Dalar ile ülkemizin yeni yerli çekirdek yatırım şirketlerinden Shine Angel Fund yatırımcı olarak projeye katılmış.

Diğer e-ticaret platformlarına rakip değil

Tekrar Sopsy'ye dönecek olursak kurucuların diğer e-ticaret platformlarına vs. rakip olmayı değil, herkesin sadece ürünlerini satışa sunabileceği bir altyapı sunayı hedeflediğinin altını çizelim. Aklınıza özelliklerle dolu bir şey geldiyse hemen aklınızdan atın. Sopsy mümkün olduğunca az özellikle (detaylı kampanya oluşturma vs yok) 'uzun kuyruğa' odaklanmış durumda.

Dünya çapındaki örneklerinden bir eksiğini göremediğim Sopsy'nin iyi bir tanıtım yapması durumunda yabancı yatırımcıların dikkatini çekeceğini söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.