Yahoo’da bahar temizliği başlıyor

Büyük internet şirketlerinin birbirine paralel olarak çok sayıda ürün geliştirmesi alışılmadık bir şey değil. Google, Microsoft, Yahoo bunu zaten yıllardır yapıyor. Fakat önemli olan tüm bu ürünlerin birbirlerini destekleyecek şekilde yönetilebilmesi. Firmaların genel stratejisi doğrultusunda kendi başlarına karlı olmasa bile, umulmadık ürünler önemli faydalar sağlayabiliyorlar.

Ya da sağlayamıyor… İşte Yahoo’nun patronu Marissa Mayer resmi bir duyuru ile bazı ürünlerin rafa kaldıracağını açıkladı. Yahoo’nun fişini çekeceği ürünler arasında Yahoo Message Boards, Avatars, Sports IQ, Clues, App Search, Yahoo Updates API ve Yahoo BlackBerry uygulaması yer alıyor.

Bunun nedeni ise Yahoo’nun daha önemli konulara odaklanabilmesini sağlamak…

Yapılan açıklamaya göre kapatılacak servisler 1 Nisan’a kadar açık olacaklar. 1 Nisan sonrasında ise bu ürünlerin çoğu tamamen kapanacak, diğerleri ise varlıklarını sürdürecek ama artık desteklenmeyecekler. Diğerlerinden farklı olarak Yahoo Updates API’ın son kullanım tarihi 1 değil, 16 Nisan olarak duyuruldu.

Eski Google çalışanı Marissa Mayer, Yahoo’nun başına geçtiğinden beri çok ses getiren kararlara imza attı. Yahoo’nun ana sayfası, Yahoo e-posta hizmeti ve özellikle de çalışanları ilgilendiren pek çok konuda yaşanan bu değişiklikler Mayer’ın Yahoo’yu eski günlerine döndürmek için ne kadar çok uğraştığının birer göstergesi.

Mayer’ın Yahoo’yu yeniden baştan şekillendirmeye yönelik olan tüm bu çabaları nasıl sonuç verecek, bunu görebilmek için hala zaman gerekiyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.