Google Türkiye'den çocuklar için Doodle yarışması

Google Türkiye'den çocuklar için Doodle yarışması

Bildiğiniz gibi Google, artık gelenekselleştirdiği Doodle 4 Google yarışmasını bu yıl da düzenliyor.

Doodle yarışmalarının en büyük özelliği, yarışmaya sadece çocukların katılabiliyor olması. Milli Eğitim Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle düzenlenen Google'ın Doodle 4 Google yarışmasının bu yılki teması ise "Türkiye'nin Harikaları."

Yarışma, Türkiye sınırları içerisinde 1. sınıftan 8. sınıfa kadar okuyan bütün öğrencilerin katılımına açık olacak. Google'ın böyle bir yarışmayı düzenleyerek, ülkemizdeki güzellikleri vurgulamak istemesi de güzel bir lokalizasyon örneği. Gelen başvurular arasından birinciliği elde edecek olan Doodle, Google Türkiye'nin bir gün boyunca ana sayfasını süsleyecek ve kazanan Doodle'ı yaratan öğrenci 10.000 TL'lik bursun sahibi olacak. Bunun yanı sıra öğrencinin okuduğu okula da 15.000 TL'lik teknoloji yardımı ve ilk 10 finalist öğrenci ve öğretmenlerine Nexus 7 hediye edilecek.

Dün itibariyle başlayan adaylık süreci, 1 Nisan'a kadar sürecek. Daha sonra jüri tarafından seçilen finalistler, halk oylamasına tabi olacak. Bu oylamada galip gelen Doodle çalışması, 18 Nisan 2013 tarihinde Google ana sayfasında yerini alacak. Google Türkiye'nin Doodle yarışması ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Bakalım 18 Nisan'da Google'a girdiğimizde nasıl bir Doodle ile karşılaşacağız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.