Çin e-ticaret pazarı ABD'yi geçiyor mu? Çin e-ticaret pazarına detaylı bakış [İnfografik]

Çin e-ticaret pazarı ABD'yi geçiyor mu? Çin e-ticaret pazarına detaylı bakış [İnfografik]

Çin tahmin edebileceğiniz gibi birçok alanda olduğu gibi e-ticarette de oldukça büyük bir potansiyeli ve gücü bünyesinde bulunduruyor. Tabiri caizse yıllardır "kapalı kutu" görüntüsünü koruyan pazara, zaman zaman ABD ve dünyanın büyük e-ticaret oyuncularından yatırım ve benzer hamlelerin geldiğini biliyoruz.

Bu arada Çin pazarının elektronik ve teknoloji konusunda en büyük B2C oyuncusu olan 360buy.com'un kısa bir süre önce 700 milyon dolarlık D serisi yatırımını da hatırlatmış olalım.

Bu yazıda ise sizlerle Alibaba.com'un hazırladığı bir infografiği paylaşacağız. Alibaba.com'un paylaştığı rakamlara göre geçen sene 194 milyar dolar değerinde olan Çin e-ticaret pazarı, bu sene sonunda 265 milyar dolara ulaşacak. Ki bu da şirketin ABD e-ticaret pazarı için tahmin ettiği rakam olan 230 milyar doların üzerinde.

İnfografik içerisinde paylaşılan diğer rakamlara göre Çin'de online alışveriş yapanları yüzde 44'ü karar vermeden önce sosyal medyayı kontrol ediyor. Satın alımların yüzde 12'si ise mobilden gerçekleşiyor. İnsanların alışveriş yaparken online tercihinin sebepleri arasında ise ilk olarak yüzde 52'lik bir oranla fiyat düşüklüğü geliyor. Fiyat düşüklüğünün ardından sıralama e-ticaretin elverişli/pratik olması ve ürün çeşitliliği şeklinde.

Çin e-ticaret pazarındaki B2C oyuncularına bakacak olursak ise sırasıyla Tmall, 360Buy, Sunning, Joyo Amazon, VANCL, Danddang öne çıkıyor diyebiliriz. Pazarda en çok tercih edilen ürünlere bakacak olursak da yüzde 68 ile giyim birinci sırada. Ardından yüzde 39 ile ev ürünleri ve digital içerikler geliyor. Elektronik yüzde 37, kitap ve müzik ise yüzde 33 dolaylarında. Kozmetik ise yüzde 30 ile kendine yer buluyor.

İnfografikte dikkat çeken verilerden biri de Çin'in nufüsuna göre %40'lık bir e-ticaret müşterisi popülasyonuna sahip olması. Aynı rakam Avrupa'da yüzde 61, ABD'de ise yüzde 78 seviyelerinde.

Bu okuduklarınızın daha detaylı hallerine ulaşmak için infografiğe göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. İnfografiğin yüksek çözünürlüklü haline ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Cin-eticaret-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.