Stephen Elop ve Gary Kovacs, yeni internet kullanıcılarına nasıl ulaşılabileceğini anlattı

Stephen Elop ve Gary Kovacs, yeni internet kullanıcılarına nasıl ulaşılabileceğini anlattı

Dünyanın en önemli mobil konferansı olan MWC'den Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/mwc13 adresinden takip edebilirsiniz.

nokia-stephen-elopMobile World Congress'te (MWC) mercek altına alınan konular arasında yeni internet kullanıcılarına nasıl ulaşılabileceği konusu da yer aldı. "Yeni milyarları internete bağlamak" başlığıyla gerçekleşen oturuma, Nokia CEO'su Stephen Elop ve Mozilla CEO'su Gary Kovacs katıldı.

İlk olarak Stephen Elop'un konuşmasından öne çıkan notlarımızı paylaşalım. İnternete ulaşacak olan yeni milyarlarca insanın düşük gelir seviyesi ağırlıklı olacağını söyleyen Stephen Elop, Nokia'nın dün tanıtılan giriş seviyesi featured telefon modelleri olan Nokia 105 ve Nokia 301 ile internetle tanışmamış olan milyarca kullanıcıya hitap edeceklerini ifade etti.

Stephen Elop, Nokia'nın internetle tanışmamış olan kullanıcılara ulaşmak için 'içeriğe erişim', 'uygulama ekonomisi' ve 'içeriklerin keşfi' olmak üzere üç ana başlık belirlediklerini dile getirdi. Stephen Elop, "Gelecekte yeni internet kullanıcıları daha genç ve daha hevesli olacak. Ancak bu gençlerin çoğunun internetteki içeriklere ve kişisel mobil cihazlara ulaşabilmesi için yeterli mali gücü olmayacak. Bu kullanıcı kitlesine hitap eden 'featured' telefonların internete ve internetteki içeriği 2G ile bile bağlanabilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Düşük gelir seviyesindeki kullanıcılara ulaşılmalı

Düşük gelir seviyesinde yer alan kullanıcılara hitap eden Nokia modellerinin, hem içeriğe ulaşma hem de uygulama bakımından zenginleştirdiği Stephen Elop'un söyledikleri arasındaydı. Bununla ilgili örnekler paylaşan Stephen Elop, featured telefonlarda yer alan Nokia Life ve Xpress Browser'ı anlattı.

Mozilla CEO'su Gary Kovacs internetin iki şirketten ibaret olamayacağını söyledi.
Mozilla CEO'su Gary Kovacs internetin iki şirketten ibaret olamayacağını söyledi.

Stephen Elop'tan sonra Mozilla CEO'su Gary Kovacs sahne çıkan isim oldu. Gary Kovacs, gelecek 5 yılda 2 milyar yeni internet kullanıcısına daha ulaşılacağını ifade etti. Gelecek olan yeni 2 milyar internet kullanıcısının, şu anki 2 milyar internet kullanıcısı kitlesinden farklı olacağını söyleyen Gary Kovacs, büyüyen pazarların öne çıktığını belirtti. Gary Kovacs, "İnternet ile yeni tanışacak milyarlarca insan, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar yerine tablet veya akıllı telefon kullanacak" dedi.

Yeni internet kullanıcıları tablet ve akıllı telefon kullanacak

Gary Kovacs'ın en dikkat çeken açıklamalarından biriyse mobil dünyanın sadece iki şirketin egemen olamayacağını ifade etmesiydi. Şu anda birçok uygulama mağazasının, iş modelinin, ödeme sisteminin ve servisin olduğunu söyleyen Gary Kovacs bir yada birkaç farklı şirket isminin öne çıkması gerektiğini ifade etti.

Stephen Elop ve Gary Kovacs'ın yeni internet kullanıcılarıyla ilgili tespitleri, internet ekosistemi açısından önemli noktalar barındırıyor. Nokia ve Firefox'un büyüyen pazarlara ve düşük gelir seviyeli kullanıcılara yönlenmesinin gelecekte nasıl şekilleneceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.