MWC'ye katılan Viber CEO'su Talmon Marco, Viber'ın 175 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı

MWC'ye katılan Viber CEO'su Talmon Marco, Viber'ın 175 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı

Dünyanın en önemli mobil konferansı olan MWC'den Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/mwc13 adresinden takip edebilirsiniz.

viber-talmon-marco-mwc2013-logoSesli görüşme ve mesajlaşma girişimi olan Viber, Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress (MWC) konukları arasındaydı. Viber CEO'su Talmon Marco, 'İletişimin geleceği' başlıklı bir oturuma katılarak, önemli rakamlar paylaştı.

Geçen sene Şubat ayında 50 milyon kullanıcıya ulaştığını paylaştığımız Viber'ın, Talmon Marco'nun açıkladığı rakamlara göre şu anda 175 milyon kullanıcısı bulunuyor. Açıklanan bu rakamla beraber Viber'ın geçen 1 yılda kullanıcı sayısını yaklaşık 125 milyon civarında arttırarak çok hızlı büyüdüğünü söylemek mümkün.

Viber'ın hızla büyümesini yorumlayan Talmon Marco, şansında yardımıyla doğru zamanlamada doğru işler yaptıklarını söyledi.

Talmon Marco, mobil operatörlerle anlaşmaya yapmaya başladıklarını da belirtti. İlk anlaşmayı, Hindistan'daki Axis ile gerçekleştirdiklerini paylaşan Talmon Marco, Viber'ın ücretsiz mesaj servisinin daha çok kullanabilmesi için kullanıcılara daha düşük ücretli internet paketlerinin sunulacağını açıkladı.

En fazla kullanılan ülke Monaco

Öte yandan en çok Viber'ın kullanımı hakkında konuşan şu anda en çok Monaco'da kullanıldığını söyledi. Monaco'da Viber'ı indirip kullananların oranı şu anda yüzde 90 seviyesinde olduğunu paylaşalım.

Viber şu anda iOS, Android, S40, Symbian, Windows Phone ve BlackBerry işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Viber'ın büyümesindeki hızı uygulamanın hemen hemen tüm işletim sistemlerini desteklemesine bağlayabiliriz. Bunun yanı sıra Viber'ın hem mesajlaşma hem de konuşma özelliklerini bir araya getirmesi, uygulamanın hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına ulaşması üzerinde önemli etkiye sahip olmuş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.