Tagboard: Yoğun bilgi akışına etiket tabanlı filtreleme

Tagboard: Yoğun bilgi akışına etiket tabanlı filtreleme

Twitter'ı 140 karakterlik damlalardan oluşan coşkun bir akarsu olarak tanımlamak sanırım yanlış olmaz. Ancak Twitter'ın bu yoğun bilgi akışından istediklerimizi bize düzgün bir şekilde sunduğunu söylemek epey zor. Tagboard.com da işte bu noktada yardıma koşuyor. (Bkz bir diğeri: Storify)

Etiket tabanlı bir arama motoru olarak iş gören TagBoard, içerikleri sunarken Pinterest'e benziyor. Sonuç sayfasında görseller daha fazla dikkat çekerken Twitter'ın yanısıra Instagram, Facebook ve Twitter'ın reklamsız rakibi App.net'ten de sonuçlar çekildiğini belirtmeden geçmeyeyim.

tagboard

Tagboard, sizin açıp giriş yaptığınız etiketler için tagboard.com/eticaret13 ve tgb.io/eticaret13 gibi akılda kalıcı bağlantılar da veriyor. Bu etiket sayfasına bir profil resmi ve sitenize bağlantı ekleyebiliyorsunuz. Eğer sosyal profillerinizden biriyle giriş yaptıysanız hızlıca Tagboard üzerinden paylaşımlara cevap verebiliyor, etkileşime dahil olabiliyorsunuz.

eticaret13 tagboard

Yeni (ve yalın) bir girişim niteliğindeki Tagboard'un eksikleri var ama takip etmek istediğiniz içerikler için Twitter'dan iyi bir sunum yaptığı kesin. Tasarımın her ekrana uygun programlanması yani 'responsive' olması da ayrı bir kolaylık sunuyor. Safari ve Chrome için Tagboard eklentileri de geliştirilmiş.

Şu anda tamamen ücretsiz olan Tagboard, ücretli üyelik modeli için açılan talep formunda görüldüğü üzere içerik filtrelemesinden API erişimine kadar uzanan bir çok yeniliğin planını yapmış bile. Aklınızda bulunsun, gelecek Webrazzi etkinliğinde işinize yarayabilir. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.