Gamester ve Nowhere Studios'tan alaturka bir oyun platformu: Oyna Turka

Gamester ve Nowhere Studios'tan alaturka bir oyun platformu: Oyna Turka

Türkiye oyun sektörü giderek hareketlenirken yeni bir proje dikkatimizi çekti. Gamester ve Nowhere Studios'un birlikte hayata geçirdiği bir oyun platformu olan Oyna Turka, farklı oyunları bir araya getiren yapısıyla sosyal oyun dünyasında dün itibariyle katıldı.

Kendine has alaturka bir çizgisi olan platformda şu anda Bubble Turka ve Solitaire Turka isimli iki oyun bulunuyor. Önümüzdeki aylarda yayına girmesi planlanan 3 oyun ise sırada bekliyor.

Oyna Turka'ya ilk başladığınızda uzun bir süre oyunun özelliklerini tanıtan bir rehber bölümü var. Açıkcası bu rehberli zamanda oyun sizi hiç yanlız bırakmıyor sonrasında ise özgürlüğünüze kavuşuyorsunuz.

Screen Shot 2013-02-23 at 12.56.10 PM

Oyunların sonunda topladığınız puanların arkadaşlarınızla karşılaştırıldığı platformda, her hafta Salı günü başlayan bir yarışma yer alıyor. Bu haftalık yarışma kurgusunda, listenizdeki arkadaşlarınız arasında ilk üçte yer alarak Altın, Gümüş ve Bronz madalya kazanabiliyorsunuz. Platformunda farklı oyunlarda kazandığınız akçe ve deneyim puanlarınızı başka oyunlarda farklı yetenekler satın almak için de kullanmanız mümkün.

oyna-turka-6

Oyun tasarımı ve flash tarafını Nowhere Studios'un, sunucu ve backend tarafını ise ağırlıklı olarak Gamester'ın geliştirdiği oyun için iki şirketten ortak bir takım kurulmuş ve bu oyun platform ortaya çıkarılmış.

Zaman öldürmek için oldukça eğlenceli olduğunu düşündüğüm oyun platformuna daha sonra dahil olacak Brain Turka, Typing Turka ve Diamond Turka'nın da yine aynı derecede keyifli olacağını tahmin ediyorum.

oyna-turka-7

Geçtiğimiz haftalarda Sosyal Garaj'a konuk olan Gamester kurucu ortağı Onur Karcı, Oyna Turka'dan ve yakın gelecekte çıkaracakları FPS oyunlarından bahsetmişti. O programımızda Gamester'ın planları hakkında detayları öğrenebilirsiniz. Ben özellikle FPS'yi merakla bekliyorum.

Nowhere Studios'un ise Oyna Turka'dan farklı oyun planlarıyla da yola çıktığını sanırım söyleyebiliriz. Burak Tezateşer ve Orçun Nişli tarafından kurulan şirket, Monochroma isimli XBOX 360 platformu için geliştirdikleri bir başka oyun üzerine çalışmalarını sürdürüyor. İlk trailer videosunu buradan izleyebileceğiniz Monochromo'nun türü yakından tanıyanlar için oldukça Limbo'yu hatırlattığını söyleyebiliriz.

Etohum'un bu yıl seçtiği girişimler arasında da çok sayıda oyun şirketinin bulunması Türkiye online oyun sektörünün önümüzdeki yıl çok daha hareketli olacağının bir göstergesi. Oyna Turka'da iki şirketin yaptığı çalışma benzeri ortaklıkları hatta birleşmeleri görmemiz de oldukça olası. Bu yıl oyun alanındaki hareketliliği olabildiğince sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.