Finlandiyalı Jolla, China Fortune'un desteğini arkasına aldı

Finlandiyalı Jolla, China Fortune'un desteğini arkasına aldı

jolla china fortuneFinlandiya'nın yeni Nokia'sı olma potansiyeliyle yola çıkan Jolla, China Fortune Holding'den yatırım aldı. Çinli şirket Jolla'nın Çin pazarında büyümesinde rol oynayacak.

Meego’yu yeniden yorumlayarak akılı telefon ekositemine yeni bir renk getiren Jolla, kendi topraklarında ilk operatörünü (DNA) bulmuştu. Daha önce Uzakdoğulu donanım üreticilerinin de dahil olduğu bir birliktelikle 200 milyon Euro‘luk bir kaynağı kullanacağı açıklanan Jolla, China Fortune ile hisselerinin yüzde 6.25'ini satmak üzere anlaştı.

Yatırım tutarı 5 katına çıkabilir

Jolla'dan hisse başı 67 Euro ödeyerek 2986 hisse alan China Fortune, anlaşmayı Avrupa birimi Express Fortune üzerinden yapmış ama aynı fiyat üzerinden 11.944 hisse alma opsiyonu daha bulunuyor. Bu da Çinli şirketin Jolla şirketine 1 milyon Euro'ya kadar yatırım yapabileceğini gösteriyor. Şu andaki yatırım tutarı 200 bin Euro.

Perakende ve lojistik gibi alanlarda çalışan China Fortune aynı zamanda Nokia'nın da iş ortaklarından biri olarak biliniyor. Şirket gelecek vaadeden mobil alandaki ilgisini Jolla yatırımı ile somutlaştırmaktan memnun görüyor. Jolla için ise dünyanın en büyük akıllı telefon pazarına kanat açma fırsatı getirmiş oluyor.

Bu yatırımla güç kazanan Jolla'nın Sailfish kod adlı işletim sisteminin başarılı olması durumunda ABD'nin baskın olduğu akıllı telefon pazarında Avrupa'nın eline yeni bir koz verebilir. Jolla'nın şu anda Finlandiya ve Hong Kong'da ofisleri bulunuyor.

Henüz görmemiş olanlar için aşağıdaki tanıtım videosunu bir kez daha paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.