Pazarlama stratejileri 2013'te mobil ve sosyal medyaya yönelecek

Geleneksel basılı medyanın en sağlam oyuncuları teker teker dijital tarafa geçiş yaparken Amerika'daki pazarlama profesyonellerinin görüşleri 2013'te daha ciddi hamlelerin gelebileceğini gösteriyor.
Pazarlama stratejileri 2013'te mobil ve sosyal medyaya yönelecek

dijital medya geleneksel medyaGeleneksel basılı medyanın en sağlam oyuncuları teker teker dijital tarafa geçiş yaparken Amerika'daki pazarlama profesyonellerinin görüşleri 2013'te daha ciddi hamlelerin gelebileceğini gösteriyor.

Aquent ve Amerikan Pazarlama Derneği'nin yaptığı bir araştırmaya göre 2013 pazarlama stratejilerinde geleneksel medya kanalları ilgi kaybedecek alanların başında geliyor. Araştırmaya katılan profesyonellerin yüzde 32'si gazetelerin, yüzde 28'i dergilerin ve yüzde 24'ü radyoların 2013'te arka planda kalacağını düşünüyor.

Televizyonun da pazarlama stratejilerindeki payı düşecek gibi görünüyor ve pazarlama bütçelerinin hangi dijital kanallara yöneleceği sorusu merak uyandırıyor. Bu sorunun cevabı da sağdaki grafikte karşımıza çıkıyor. dijital medya

Odak noktası mobil ve sosyal medyaya kayıyor

Pazarlama stratejistlerinin 2013 ajandasında en çok dikkat çeken isim mobil medya. Katılımcıların yüzde 82'si mobil medyaya, yüzde 76'sı sosyal medyaya, yüzde 75'i de pazarlama otomasyonlarına odaklanacaklarını söylüyor. Ardından benzer oranlarda sosyal ağ siteleri ve arama motoru pazarlaması (organik) geliyor.

Bloglar yüzde 63, arama motoru pazarlaması (tıklama başına ödeme) yüzde 59, e-posta kampanyaları ve webcast'ler* yüzde 56, halka dönük promosyonlar da yüzde 54 oranında pazarlamacı uzmanlarının ilgisini arttıracağı alanlar olarak sıralanıyor.

Geleneksel medyanın dijtale direnişindeki son kaybı Amerika’nın önde gelen haftalık dergilerinden Newsweek olmuştu. 80 yıllık dergi Newsweek Global olarak ücretli abonelikle e-kitap okuyucular, tabletler ve web üzerinden hayatına devam ettiriyor.

2013'te pazarlama stratejilerinin mobil ve sosyal medyaya kayacak olması da geleneksel taraftaki kazançların azalacağını ve yeni kararların alınacağına işaret ediyor. Bakalım bu yıl kimler kepenk indirecek...

*Webcast: Bir haberin sesli ve görüntülü olarak internet üzerinden yayınlanması

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.