Mark Zuckerberg Facebook'taki hissesini yüzde otuza çıkardı

Mark Zuckerberg Facebook'taki hissesini yüzde otuza çıkardı

Wall Street'in en tartışmalı şirketlerin birinin Facebook olduğu inkar edilemez bir gerçek. Son dönemde hem mali tablo hem borsa performansı olarak durumu kurtaran şirkette, Mark Zuckberg önemli bir hamleye imza attı.

ABD'nin düzenleme kurumu olan SEC'e yapılan bildirime göre Zuckerberg, toplamda 632 milyon adet hisseye sahip oldu. Bu hamleyle beraber şirketteki hisse oranını yüzde 29.3'e çıkaran Zuckberg'ün daha önce Facebook'ta 504 milyon adet hissesi bulunuyordu ve şirketteki payı yüzde 28.2'di. Yani Zuckerberg'ün 128 milyon adet daha Facebook hissesine daha sahip olduğunu belirtelim.

128 milyon hisse şu anki Facebook'un piyasa değeriyle hemen hemen 3.6 milyar dolara denk geliyor. Zuckerberg'ün elinde bulunan toplam 632 milyon adet hissesinin şu anki piyasa değeri ise 18 milyar dolar. Zuckerberg'ün söz konusu hamleden önce elinde bulunan hisselerin piyasa değerinin ise 14.4 milyar dolar değerinde olduğunu paylaşalım.

Üst düzey yöneticiler hisselerini satmıştı

Facebook CEO'sunun bu hamlesi özellikle Wall Street'te tartışmalara konu olan bir şirketin arkasında durulduğunun en açık göstergesi olarak yorumlanabilir. Geçen sene Facebook hisseleri en düşük seviyeye gerileyip hisselerin serbest kalmasıyla beraber şirketin üst düzey yöneticilerinin de dahil olduğu grup elindeki hisseleri satmıştı.

Bu olaylar cereyan ederken Mark Zuckerberg, bir yıl içinde elindeki Facebook hisselerini satmayacağını açıklamıştı. Görünen o ki Zuckerberg, sözünü tutmanın da bir adım ötesine geçti ve şirketteki hisselerinin payını arttırdı.

Mark Zuckerberg'ün şirketteki payını arttırmasıyla beraber, şirketin borsadaki yatırımcılarını olumlu etkiledi. Şirketin borsadaki değeri yüzde 2 civarında artarak, hisse başı 28.58 dolara yükseldi. Şirketin şu anki piyasa değeriyse 67 milyar dolar civarında bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.