Winston sesli asistan uygulamaları pazarında yerini aldı

Winston sesli asistan uygulamaları pazarında yerini aldı

WinstonSiri ve Alfred derken sesli kişisel asistan dünyasına doğru yol almaya devam ediyoruz. Son olarak Blackberry de sesli komut uygulamasıyla bu alanda gelecek olduğu gösterdi. Yeni örneklerden Winston ise test sürecinden çıkarak bu pazardaki yerini aldı.

AppStore'a giriş yapan Winston'ı kısaca 'dinamik bir içerik okuyucu' olarak tanımlayabiliriz. Seçtiğiniz haber kaynaklarından başlıkları, Twitter ve Facebook arkadaşlarınızın güncellemelerini ve hava durumunu sesli olarak sizinle paylaşıyor.

Reactor Labs tarafından geliştirilen Winston da diğer uygulamalar gibi İngilizce temelli bir okuma yapıyor. Yani şimdilik işimize çok yaramayabilir. Diğer yandan Winston'ın yetenekleri basit gelebilir ama bu tür uygulamaların zaten (parmaklarımızı ve gözlerimizi kullanarak) yaptığımız şeyleri bize zahmetsizce sunmasına karşı koyamayacağımızı düşünüyorum.

Örneğin sabah kalktığımızda hava durumuna, haber başlıklarına ve arkadaşlarımızın neler paylaştığına bakmak veya araç kullanırken haberlere göz atmak gibi modern alışkanlıklarımız var. Biz bu tür uygulamalara alışırken onların zamanla daha akıllı ve işlevsel olacağı da malum.

Görme engellilerin bu tür sesli asistanlardan ne kadar faydalanabileceği başlı başına ayrı bir yazının konusu. Yatırımcıların bu alana yönelmesi ve Türkçe destekli örneklerin çıkması da sürpriz olmaz.

Son olarak Türkçe destekli bir ses komut uygulaması olarak Dragon Dictation'u denemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.