Gurunzi.com kapandı!

Fikir aşamasındayken de bizzat dinlediğim ve beğendiğim bir proje olan, Webrazzi'de lansman ile haberini de yaptığımız Gurunzi, bugün müşterilerine yaptıkları açıklamayla kapandıklarını duyurdu.

Opensky projesine benzeyen girişimin ana kapanma sebebi kendilerini biraz daha ileriye taşıyacak yatırımı alamamış olmaları. Kurucuları Tolga Esin ve Can Elbeyli'nin genel olarak kapanma ile ilgili yaptıkları yorumlara yazının devamında ulaşabilirsiniz.

2012 Şubat ayında yayına aldığımız Gurunzi.com'un operasyonunu bugün itibari ile durdurma kararı aldık. Kurucu ekip olarak Gurunzi'nin çalışma modeline hala çok inanıyoruz ve Türkiye'de bu modeli doğru uygulamaya başladığımızı ve esnek yapısı ile geliştirilerek karlı ve ölçekli bir platform haline getirilebileceğini düşünüyoruz. Ayrıca yurt dışına taşınabilecek nadir modellerden biri olduğuna da inanıyoruz.

Ancak e-ticaret sektöründe, özellikle farklı bir iş modelini kanıtlamaya çalışan böyle projelerin hızlı ve rahat hareket edebilmesi ve büyüyebilmesi için güçlü finansal kaynaklarla yol alması gerektiği gibi bir gerçek var. Son birkaç aydır bu kaynağı sağlamak için hem mevcut yatırımcılarımızla hem de yurt içi ve dışından birçok yatırımcı/fon ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden sonuç alamadık.Geldiğimiz noktada, belirli kaynaklar olmadan, ekibimize gerekli kişileri katmadan gelecek planlarımızı gerçekleştirmenin büyük bir risk olacağını düşündük ve Gurunzi'yi herhangi bir borç/iflas olmadan tasfiye sürecine geçirdik. Kısa bir süredir yatırım yerine satış odaklı görüşmeler yapıyoruz ve bir süre daha buna devam edeceğiz.

Açılışımızdan bu yana bize destek olan tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza, Gurunzi modelini bizle beraber yaşayan Gurularımıza ve yerleri çok ayrı olan, bize inanan ve her türlü fedakarlığı yapan bütün ekibimize gönülden teşekkür ederiz.

Gurunzi'ye dair kuruculardan aldığımız bazı istatistikler şu şekilde:

  • Sepet ortalaması 80 TL idi.
  • 9 Guru ile 140 markadan 1500'e yakın ürün önerisi vardı.
  • Siteye gelen üyelerin %6'ya yakınını satın almaya yönleniyordu. Alışveriş yapanların %35'i üye oldukları gün satın alma yapıyorlardı.
  • Pazarlama: Ciro oranımız 1:3,5 'un altına düşmüyordu
  • Aylık satışların %38'i tekrar eden satın almaydı.
  • LTV oranı 126 TL, LTV/CAC oranı 3,1 idi.
  • E-posta açılma oranı %11-12, tıklanma oranı ise %25'e kadar çıkıyor.

Webrazzi olarak edindikleri tecrübelerle en kısa zamanda başka bir proje ile kendilerini tekrar girişimcilik ekosisteminde görmek dileğiyle...

Screen Shot 2013-02-13 at 6.35.36 PM

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.