Xbox'tan önemli rakamlar ve yeni Xbox söylentileri

Xbox'tan önemli rakamlar ve yeni Xbox söylentileri

Xbox 360, yedi yaşında ve bugüne dek tam 76 milyon adet Xbox 360 satıldı. Bu rakam, Eylül 2012'de ise 70 milyon adetti.

Yani Xbox 360 kullanıcılardan hala büyük bir ilgi görüyor ve Microsoft satış grafiklerinden muhtemelen memnun.

Microsoft'tan Yusuf Mehdi, yaptığı açıklamalarda Xbox'ın sadece bir oyun konsolu olarak algılanmadığını aktararak, Xbox 360 sahiplerinin yüzde 38'ini kadınlar, yüzde 51'ini ise çocuk sahibi insanlar oluşturuyor.

Kullanıcıların Xbox 360 başında geçirdiği rakam da bir hayli dikkat çekici. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Xbox hesabı olan kullanıcılar ayda ortalama 87 saat boyunca Xbox'larını kullanıyorlar.

Bununla birlikte Xbox sadece oyun yelpazesi ile değil, eğlenceye yönelik içerikleriyle de güçlü bir konumda bulunuyor. Bu içeriklere yönelim de geçen yıla oranla yüzde 57 oranında artmış. Anlayacağınız Xbox 360 sahipleri, oyunlar kadar içeriklere de ilgi gösteriyor.

Bu arada bildiğiniz gibi 20 Şubat tarihi yaklaşıyor ve bu tarih, Sony'nin PlayStation 4 duyurusunun yapmasının beklendiği tarih. Bununla birlikte Xbox'ın da yeni nesil konsolu ile ilgili söylentiler de ortada dolaşmaya başladı. Şimdilik Xbox 720 adı ile anılan yeni Xbox modeli ile herhangi bir resmi açıklama yok. Ancak ünlü oyun sitesi Kotaku'nun verdiği bilgilere göre, Xbox'ın bir sonraki versiyonu Kinect gerektirecek ve Kinect ile birlikte gelecek.

Kinect, Xbox için çok önemli. Bugüne dek tam 24 milyon adet Kinect satılmış. Geçtiğimiz yıl rakamları ise 20 milyon seviyesindeymiş. Yani Xbox, Kinect ile birlikte Xbox konsoluna yeni bir soluk getirdiğinden dolayı, çokça tercih edilmiş gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.