Mayer’dan sürpriz hamle: Yahoo, Google ile reklam anlaşması imzaladı

Mayer’dan sürpriz hamle: Yahoo, Google ile reklam anlaşması imzaladı

Yahoo ve Google’ın birbirlerinin rakibi olduğu bir gerçek fakat günümüz dünyasında rekabet karlılıktan çok daha sonra gelen bir kavram. Yahoo’nun sürpriz bir kararla Google ile reklam anlaşması imzaladığını duyurması da bunun en somut örneklerinden biri.

Anlaşmaya göre Google bundan böyle Yahoo’nun satamadığı reklam alanlarında kendi reklamlarını yayınlayacak ve böylece her iki firma da gelirlerini artırmış olacaklar. Aslında bildiğiniz gibi Yahoo, 2009 yılında Microsoft ile arama ve arama motoru reklamcılığını içeren kapsamlı bir anlaşmaya gitmişlerdi.

Fakat eski bir Google yöneticisi olan Yahoo’nun şimdi ki CEO’su Marissa Mayer daha önce Microsoft ile işlerin umduklarını kadar iyi gitmediğini ima etmişti.

Mayer’ın Yahoo’da henüz birinci yılı dolmadı ve şimdiye kadar irili ufaklı pek çok yeniliğe imza attı bile. Google’ın ilk çalışanları arasında yer alan Mayer’ın bugüne kadarki en büyük icraatlarından biri ise eski firması ile yeni firması arasında bu anlaşmanın hayata geçmesini sağlamak oldu.

Microsoft bu işe ne diyor?

Anlaşma küresel çapta fakat en önemli noktası ayrıcalıklı olmaması. Yani her iki firma da başkalarıyla da buna benzer anlaşmalar imzalayabilir. Zaten Yahoo’nun yaptığı açıklama da Google anlaşmasının çalıştıkları reklam ağlarını çeşitlendirmek için olduğuna vurgu yapıyor.

Google ise konuyla ilgili olarak “Dünyanın en büyük yayıncıları ile, içeriklerinden gelir üretmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Yahoo’nun da bu listeye eklenmiş olmasından çok memnunuz” diyor.

Fakat bu haberin ardından gözler Microsoft’a çevrildi. Google ile birden fazla platformda sert bir rekabet yaşayan ve Yahoo ile iş birliği yıllar öncesine dayanan yazılımının devinin buna tepkisinin ne olacağı merak ediliyordu. Microsoft ise bu konuyla ilgili sakin bir şekilde yeni gelişmenin Yahoo ile var olan anlaşmalarını ihlal etmediğini ve Yahoo ile yakın çalışmalarına zarar verecek bir durum olmadığını açıkladı.

Yani görünüşe göre Mayer, Microsoft’u karşısına almadan işleyişini çok yakından tanıdığı Google’ı da Yahoo ile yakınlaşmayı başarmış durumda…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.