j2 Global, IGN Entertainment'ı satın aldı

j2 Global, IGN Entertainment'ı satın aldı

Video oyunlarla ilgili içerik üreten, Amerika Birleşik Devletleri ve hatta dünyanın en güçlü oyun inceleme sitesi News Corporation'a ait IGNj2 Global tarafından satın alındı.

j2'nun satın aldığı IGN Entertainment, sadece IGN markasını elinde bulundurmuyor. Bu markayla birlikte erkeklere yönelik yaşam tarzı web sitesi AskMen.com ve bir diğer oyun sitesi 1up.com gibi çok güçlü markalara da sahip.

News Corporation, 2005 yılında 650 milyon dolara satın aldığı IGN Entertainment'ı böylelikle elinden çıkarmış oldu.

IGN Entertainment altındaki tüm markalarla birlikte j2 bünyesine katılacak ve böylelilke, j2'nin verdiği rakamlara göre j2 dijital medya işlerinden elde ettiği geliri tam 2 katına çıkartacak.

Satın alma ile ilgili herhangi bir rakam verilmezken j2, daha önce de Ziff Davis adlı medya şirketini Kasım 2012'de 167 milyon dolara satın almıştı. Daha önce sadece bulut bilişim, e-posta pazarlama, CRM çözümleri, online faks gibi alanlarda faaliyet gösteren j2 Global, anlaşılan o ki ciddi anlamda medya alanına yöneliyor.

Ağırlıklı olarak 18-34 yaş aralığında erkek hedef kitlesine sahip, tam 600 reklamverenin bulunduğu IGN Entertainment, aylık 53 milyon tekil ziyaretçi alıyor. Belki oyun dünyasına meraklı okurlarımız hatırlayacaktır, IGN Entertainment 2006 yılında 3DGamers markasıyla Türkçe içerik oluşturmaya da başlamış, fakat kısa süre sonra site kepenkleri indirmişti. Bakalım j2 satın alması sonrasında IGN Entertainment'ın markaları bir değişim yaşayıp, yeni ülkelere giriş yapacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.