Google+ Android sürümüne ve Google Drive'a güncellemeler geldi

Google+ Android sürümüne ve Google Drive'a güncellemeler geldi

Google, 2011 yılında Larry Page'in CEO görevine gelmesinin ardından yaptığı ilk kararlardan birisi, bazı ürünlerin yeniden tasarlanmasıydı.

Son 2 yılda tasarım konusunda ne kadar iyi adımlar attığına şahit olduğumuz Google, mühendislikle tasarımı harmanlayarak, tasarımsal olarak en iyi sonuçları kullanıcılarla buluşturdu. Kennedy projesi adı verilen bu proje, Google'ın mobil alandaki uygulamalarına olumlu katkıda bulundu.

Son olarak Google+ ve Google Play Music'e gelen ufak güncellemeler de geldi. Bildirim ekranları güncellenirken, Google+'ta sayfa sahipleri artık moderasyon gerçekleştirebilecek.

Google, Google+'ın Android versiyonundaki bu değişikliklerle birlikte Google Play Music uygulaması için de bazı güncellemeler yayınladı. Önceki versiyondaki bazı hataların düzeltildiği bu güncellemede, shuffle mod, müzik dinleme listeleri, albüm kapakları gibi özelliklerde bazı geliştirmeler de yapıldı.

Google'da değişimler sadece bu mobil sürümlerle sınırlı olmadı bugün. Google, Drive hizmeti için de kolaylık sağlayan bir güncelleme yaptı. Formlara yönelik güncelleme Google'ın resmi blogu üzerinden de duyuruldu. Bu güncelleme sonrasında formlar yeniden inşa edildi. Bizim de bazı haberlerimizde anketler ve yarışmalarda kullandığımız Google'ın formları, artık çok daha hızlı ve kullanılabilir hale geldi. Artık Google'da formları düzenlerken, aynı Google Docs, Sheets ve Slides hizmetlerinde olduğu gibi, gerçek zamanlı olarak çoklu olarak düzenlenebilir olacak. Bildiğiniz gibi eskiden Google Dokümanların içerisinde paylaşılan kişilerle ortak ve gerçek zamanlı düzenlemeler yapılabilirken, Google formları için bu durum geçerli değildi.

Google aynı zamanda kopyala/yapıştır alanında bazı güncellemeler yaptı. Bu kopyala/yapıştır kolaylığını da hemen yukarıdaki videodan detaylı olarak izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.