Mynet, Nasıl TV'yi satın aldı

2011 yılının Aralık ayında kapalı beta olarak açıldığını sizlerle paylaştığımız Nasıl TV, 2012'nin ilk çeyreğinde kapalı beta sürecinden çıkmıştı.

Nasıl TV'nin amacı "nasıl yapılır?" sorusuyla hareket ederek, kullanıcılara videolu cevaplar vermek. Yani Nasıl TV'de pek çok farklı kategoride profesyonel olarak video çekimleri yapılarak "nasıl?" sorularına cevaplar aranıyor.

Nisan 2012'de Sebastiyan.com ile premium video hizmeti vermeye başlayan Mynet, Uzman TV'ye rakip olarak söyleyebileceğimiz Nasıl TV'yi satın alarak video alanında gücüne güç katmış oldu.

Video içerik hizmeti ve video içerik reklamcılığı yükselen değerler arasında. Hal böyle olunca, Mynet'in Nasıl TV ile önemli bir satın alma. Resmi olarak doğrulatamamış olsak da, satın alma bedelinin 7 haneli rakamlar, yani milyon TL seviyesinde olduğu duyumlarını aldık.

Nasıl TV'nin üç kurucu ortakları Ercan ErciyesSemih Hazar ve Engin Subaşlar tarafından 2012 Nisan'da açılan sitenin hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini söylememiz mümkün. Aldığımız bilgilere göre Nasıl TV, farklı mecralar üzerinden erişilmeyi hedefliyor. Yani şu an internet tarayıcıları, mobil ya da tablet üzerinden erişilebilen Nasıl TV, ilerleyen dönemlerde akıllı televizyonlara da uygulama olarak girerek etki alanını artırdı.

Satın alma sonrasında Nasıl TV, hem kendi alan adı altında devam ederken, hem de Sebastiyan.com'un altında bir kanal olarak yayında kalmaya devam edecek. Yani satın alma ile birlikte Mynet aynı zamanda tüm Nasıl TV içeriklerini de Sebastiyan.com için satın almış da oldu.

1 ay süren görüşmeler neticesinde Mynet bünyesine katılan Nasıl TV, Mynet'in video alanında büyüme kararlığının bir göstergesi. Yapılan araştırmalara göre 18-44 yaş arası kadınlar "Nasıl Yapılır" videolarına yoğun olarak ilgi gösteren en büyük kitle. Mynet'ten aldığımız bilgilere Nasıl TV'de hedef, lifestyle odaklı içerikler ile zenginleştirilerek 2 yıl içinde 20 kategoride ayda 4.5 milyon yeni izleyici rakamına ulaşmak..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.