Hesapla Bakalim'dan girişimciler için "Startup Değeri Hesaplama" aracı

Geçen sene Mayıs ayında gerçekleşen Webrazzi Startup’12 etkinliğinde lansmanını yapan HesaplaBakalim.com'u duymuşsunuzdur.
Hesapla Bakalim'dan girişimciler için

hesaplabakalim.comGeçen sene Mayıs ayında gerçekleşen Webrazzi Startup’12 etkinliğinde lansmanını yapan HesaplaBakalim.com'u duymuşsunuzdur. Banka kredisi, YGS puanı, kalori miktarı ve emeklilik yaşı gibi çok sayıda konuda kullanıcılarına hesaplama araçları sunan girişim için yeni nesil reklam modeli platformu desek sanırım yanılmış olmayız.

Son olarak Webrazzi Ödülleri 2012'de sizlerin oylarıyla "En Yenilikçi Web Girişimi" seçilen girişimin kurucusu ise sektörün tanılan isimlerinden biri olan Özgür Alaz.

HesaplaBakalim.com'un teklifi sonrasında Webrazzi olarak Startup Değeri Hesaplama aracının içeriğini ve arkasındaki algoritmanın yaratılmasını üstlendik. Akademik örnekleri kadar detaylı olmasa da bu araç sayesinde 11 soruya yanıt vererek girişiminizin şirket değerlemesini öğrenmeniz mümkün.

Tabii ki bir internet girişiminin değerini hesaplarken çok sayıda değişken devreye giriyor. Henüz yeni kurulmuş bir şirketten, dengelerin oldukça hızlı değiştiği bir pazarda uzun vadeli hedeflerini tutturmasını beklemek çok da akılcı olmasa gerek. HesaplaBakalim.com'dan ulaşabileceğiniz araçta ise değerini hesaplayacağınız internet girişiminin geçtğimiz 6 aya ait, ve önümüzdeki 6 ay için tahmini gelirini belirtiyor olmanız gerekiyor. Ayrıca girişimle ilgili 9 adet genel nitelikte soru da form içerisinde yer alıyor.

Hesaplama aracında sonucun paylaşıldığı ekranda yazıyor olsa da bir kez daha hatırlatmakta fayda var... Aracın hesapladığı değer, bilimsel bir çalışmanın ürünü olmadığı gibi sadece insanların akıllarında fikir oluşması amaçlanmıştır.

HesaplaBakalim.com ile ilgili güncel rakamlara da yer vermek gerekirse platform üzerinde şu an 332 farklı araç bulunuyor. Günlük 10.000 civarında ziyaretçiye ulaşan HesaplaBakalim.com, farklı alanlarda uzmanlarla işbirliği yaparak daha zengin içerikli hesaplama araçları geliştirmeyi hedefliyor. Odak nokta ise iletişim planı ve işbirlikleri ile kullanıcı kazanımını hızlandırmak.

Son olarak yorumlarınızı beklediğimizi sanırım söylememe gerek yok. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.