2013 yılının Etohum 40 girişimi belli oldu!

2013 yılının Etohum 40 girişimi belli oldu!

Türkiye’nin en önemli internet girişim hızlandırıcı programlarından biri olan Etohum, bildiğiniz gibi her yıl bünyesine kattığı girişimleri Etohum 40 ve Etohum 15 adında 2 liste altında topluyor. Geçtiğimiz yılın 40 girişimini hatırlatmak isteyen okurlarımızı şöyle alabiliriz.

2013 yılı için Etohum Girişimcilik Zirvesi 2013 esnasında paylaşılan 40 girişimi incelediğimizde oyun girişimlerinin fazlasıyla öne çıktığını söyleyebiliriz. Diğer bir üzerinde durulması gereken nokta ise e-ticaret girişimlerinin yavaş yavaş ağırlığını yitirmesi. Varolan e-ticaret girişimleri de içerisinde inovatif öğeler barındıran, yeni nesil fikirlerden oluşuyor.

Ve karşınızda 2013 yılı Etohum 40 girişimleri!

abcde - Kurucu: Taylan Özdere

ABCDE bir online üniversite hazırlık hizmetidir. En iyi test materyallerini algoritmalar yardımıyla kişiselleştirerek sunar ve öğrencinin zayıf olduğu noktaları hedef alıp üniversiteye girişte adaylara net bir rekabet avantajı sağlar.

AdonissKurucular: Engin Fırat, Mustafa Birkan

2011 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Teknogirişim Sermayesi Desteği ile kurulan Adoniss Yazılım, görüntü işleme ve gömülü sistemler alanlarında inovatif projeler geliştirir. Şu anda aktif olarak Eyelogic ve Innovation for Fashion adlarının verildiği 2 proje devam etmektedir.

AngelfishKurucu: Murat Deligöz

Angelfish Games sosyal ve mobil oyunlar geliştirmeye odaklanmış bir oyun şirketidir. Tanınmış mobil oyunu olan Draw Something’in Türkçe uyarlaması olan Çiz Gitsin’i üretmiştir. Çiz Gitsin Türkiye’de Apple Appstore’da 1 numaraya oturarak hit olmuştur. 3 aylık sürede Çiz Gitsin 250.000 kere indirilmiştir.

Announce4me - Kurucular: Engin Güler, Erman Çağıral

Announce For Me (announce4.me) duyuru ve ilanlarınızı yayınlayabileceğiniz bir online platform. Announce For Me’nin bugüne kadar görmüş olduğunuz ilan sitelerinden farkı, insanların siteye gelip ilanınızı incelemesini beklemek yerine sizin için ilanınızla ilgilebilecek kitleye ulaşıp onları ilanınızdan haberdar etmesi.

Birhediyenvar - Kurucular: Bahar Akın, Melis Gökal

Birhediyenvar.com yeni nesil hediye çeki sitesidir. Hediye çeki sahiplerinin, farklı kategorilerdeki yüzlerce ürün ve hizmetten dilediklerine, tek bir hediye çeki ile ulaşmalarını sağlar.

Buyutech - Kurucu: Ömer Orkun Düztaş

Büyütech Endüstüriyel Görsel Denetleme alanında yazılım ve donanım çözümleri geliştiren bir Ar-Ge firmasıdır. 2011 yılında Intelligent Eye, “x86 tabanlı Akıllı Kamera üretimi” projesi, Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Desteği ile kurulmuştur. Amacı müşterilerine verimliliklerini ve katma değerlerini arttıracak yüksek hız ve doğrulukta, maliyet etkin çözümler sunmaktır.

Cardgusto - Kurucular: Sinan Akdal, Behiç Aydın, Erkam Akça

CardGusto yüzlerce restoran ile tüketicileri buluşturan bir yemek kulübü ve sadakat programıdır. Kullanıcılar üyelik ücreti karşılığında sahip oldukları kulüp kartı ile CardGusto’nun anlaşmalı olduğu restoran ve kafelerde üyelikleri boyunca cazip indirim oranlarından faydalanırlar ve böylece dışarıda daha ucuza ve daha sık yemek yeme imkanına sahip olurlar.

Cetciz Games - Kurucular: Nafiz Kaymakcıoğlu, Çetin Çağlar

CetCiz Games Hacettepe Bilgisayar Programcılığı mezunu Çetin Çağlar ile Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu Nazif Kaymakcıoğlu tarafından kurulan CetCiz Games mobil platformlar için oyun ve yazılım geliştirmektedir.

Clover Games - Kurucular: Metin Bayram, Murat Uğur Kurt, Yiğit Türkeri

Clover Game Studio, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen 3 bilgisayar mühendisi tarafından kurulmuş bir şirkettir. Clover Game Studio yeni oyun fikirleriyle tüm dünyaya ulaşmak istiyor.

Ehil.com - Kurucular: Cenk Duran, Burak Keskik

Ehil.com; tüketicilerin ev geliştirme ihtiyaçları için işinde ehil ve lokal hizmet sağlayıcılara zahmetsizce ulaştığı, hizmet sağlayıcıların da daha az pazarlama bütçesiyle hedefledikleri müşterilere ulaştığı bir internet platformdur.

Etkinlik.com.tr - Kurucular: İrfan Evren, Sezer Fatih Yiğit, Siraceddin El

Etkinlik.com.tr, Türkiye’deki ücretli veya ücretsiz ilgi alanınıza giren her türlü etkinliği takip edebileceğiniz, düzenlediğiniz bir etkinliğiniz varsa hedef kitlenize duyurarak bilet satışı yapabileceğiniz kişiselleştirilmiş, sosyal bir platformdur. Türkiye’nin her yerinden, her şehrinden çeşitli kategorilerdeki etkinliklere ulaşabileceğiniz bir platform olarak, 1 Temmuz 2012’de beta olarak yayın hayatına başlamıştır.

Etkitakip - Kurucular: Gencay Evirgen, Umut Eroğul, Çağatay Çallı, Can Eroğul

EtkiTakip.com ODTÜ'de araştırma görevlisi olarak çalışmış 4 yüksek bilgisayar mühendisi tarafından kurulmuş, Türkçe içerik analizi konusunda çalışan bir mühendislik şirketidir. Bu konuda yaptığı çalışmaları gerçek zamanlı ve otomatik sosyal medya takibi ve analizi konusunda bir ürün haline getirmiştir.

EvAlalim.com - Kurucular: Akif Karabıyık, Turgut Bayram

Evalalim.com üzerinde Markalı konut projelerinin, Ofis ve Ticari Ünitelerin internet üzerinden tanıtımı, satışı, tüketici için eşsiz bir kaynak, araştırma, kıyaslama imkanı bulabileceği benzersiz bir mobil ve web portal çözümüdür.

etohum 40, 2013

Fashionple - Kurucular: Kyung Oh Kim, Yiğit Tufan Eser

Fashionple dünyadaki bütün Moda Yaratıcıları (Fashion Creatives) için Global Moda Ağı Servisi ve E-ticaret web-portalı platformudur. Fashionple ismini; Fashion (Moda) ve People (Insanlar)’dan türetilerek almıştır.

Firefish - Kurucu: Fatih Bugan 

Her konuda tavsiyelerinizi paylaşabildiğiniz bir mobil sosyal servis.

GameBra.in - Kurucular: Yasir Yazıcı, Emre Barış, Yunuz Ayyıldız

GameBra.in sektöre hızlı bir giriş yaparak dönemin en popüler projelerinden biri olan Fatih Projesi'ne 4 adet mobil oyun üretmiştir. Ayrıca ülkemizin önde gelen eğitim firmalarından birine oyun üretmektedir. Bunun yanında mobil pazara yönelik üzerinde çalıştığımız sıvı dinamiklerine dayanan daha önce hiç denenmemiş bir oyun projesi üzerinde çalışmaktayız.

Gani Para - Kurucular: Bora Ünal, Berkay Ünal

Ganipara şirketlerin veya bireysel kullanıcıların birkaç dakika içinde sanal mağazalarını açmalarını sağlayan bir e-ticaret platformudur.

Gripati - Kurucular: Doğukan İbrahimoğlu, Emre Pehlevan

Gripati 2011 yılında Doğukan İbrahimoğlu ve Emre Pehlevan tarafından kurulmuştur. Firmanın çıkış noktası mobil oyunlara öncelik vermek olup, "Free 2 Play" oyun prensiblerine bağlı bir şekilde eğlenceli ve indirme ücreti olmayan oyunlar yaratmaktır.

Gulyabani - Kurucular: Anıl Ayaz, Reşat Dilbaz

Gülyabani Biz bir mobil oyun stüdyosuyuz.Mobil için Casual oyunlar yapmayı amaçlıyoruz. Şuanki projemiz bir 3d platformer. Özellikle yoğunlaştığımız nokta ilginç ve benzersiz bir konsept yakalamak. Özetle bir kere deneyenin sonrasınıda merak edeceği bir oyun deneyimi ve dünyası sunmak.

ISSD - Kurucu: Çağrı Yüzbaşıoğlu

IS&SD has developped CHAOS™, vehicle density based adaptive signalized junction management system. CHAOS™, includes video cameras to obtain vehicle density data using digital image processing techniques all of which are developped by the company itself.

İşkolig Kurucu: Barış Bilgiç

İşkolig, çalışanların şirketler ve işler hakkında kimlik belirtmeden – anonim olarak – bilgi paylaşabildiği ve bilgi alabildiği, şirketlere içeriden bakış sağlayan ücretsiz bir kariyer topluluğudur.

iyiuygulama.com - Kurucular: Erdi Maden, Ender Ayna

iyiuygulama kullanıcı deneyimi ve etkileşimleri ile zenginleşen ve üyelerine en doğru ve en avantajlı uygulamaları sunan sosyal bir uygulama platformudur.

Kidomini - Kurucu: Memet Baygün

Kidomini “Yeni gibi” dünya markası çocuk ürünlerini %80’e varan indirimlerle sunan Kidomini, çocukların hızla büyümesi sebebiyle kullanım ömürleri çok kısa olan bu ürünleri, nakit ödemeye, hediye çeklerine veya sosyal sorumluluk projelerine yapılacak bağışlara dönüştüren bir e-ticaret projesidir.

Konaktıp - Kurucu: Prof. Dr. Ufuk Gülsoy

Paraplejik – Yürüme Desteği Gereksinimli Hastalar İçin Pnömatik Pantolon Sistemi Geliştirilmesi Projesi.

Likely - Kurucular: Burak Kılıç, Berk Çağlayan, Duygu Kutluoğlu

Likely, sizin ve arkadaşlarınızın sosyal ağlardaki aktivitelerini izleyen, damak tadınızı keşfeden ve damak tadınıza uygun mekanları puanlayarak tavsiye eden bir Kişiselleşmiş Mekan Tavsiye Sistemi' dir. Likely yalnızca bu puanlamaları göstermekle kalmaz, uygulama üzerinden rezervasyon yapmanıza, mekanın menüsünü görmenize, hatta sipariş vermenize yardımcı olur.

Mortaki - Kurucu: Emir Uluğ

Kişiselleştirilmiş takı ve mücevher üreticisi ve eticaret sitesi.

Muvizi - Kurucular: Emre Şen, Gujan Şen, Cem Süsal

MUViZi, Türkiye'deki sinemaseverlere geniş içerik yelpazesine sahip online bir platform aracılığıyla en kolay ve yasal şekilde film izletmeyi hedeflemektedir. Seç-İzle (T-VOD) modeli ile kullanıcılara yer ve zamandan bağımsız olarak sinema keyfi yaşatmak üzerine odaklanmıştır.

Nopact - Kurucular: Ömer Kayış, Giray Ökten, Cem Buğra, Can Karakuzulu

No-pact bir mobil eğlence şirketidir. 2012 yılında İstanbul’da Cem Buğra, Ömer Kayış ve Giray Ötken tarafından kurulmuştur. No-pact, Apple iPhone, iPad, Android ve Windows mobil cihazları için eğlenceli, yenilikçi ve oyuncuyu içine çeken oyunlar geliştirir.

Obilet - Kurucular: Yiğit Görocak, Ali Yılmaz

oBilet.com, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy, Varan gibi büyük firmaların yanında 60'ın üzerinde otobüs firmasını tek bir platformda toplamaktadır. Sistem, firmaları bir araya getirip, kullanıcıya istediği zaman aralığındaki en uygun fiyat seçeneğini sunmaktadır.

Odak Net - Kurucu: Erdem Şahin

Odak.net, mesleki eğitimlerde özelleşmiş, a) iş arayanların eğitim alarak iş bulma fırsatı yakaladıkları b) eğitimcilerin eğitimlerini sattıkları c) iş verenlerin doğru personele ulaştıkları bir online platformdur.

Otoredi - Kurucular: Gürkan Gürsoy, Yiğit Nalkıran, Meriç Gürsoy

Otoredi.com müşterilerine online araç kiralama hizmeti sunan bir platformdur. Araç kiralama ihtiyacı olan müşterilere geniş araç seçenekleri arasından en uygun fiyatlı, isteklerine en uygun özelliklere sahip olan aracı seçip kolayca rezervasyon yapmalarını sağlamaktadır.

Picus Güvenlik - Kurucular: Volkan Ertürk, Süleyman Özarslan, Çağlar Abbasoğlu

Bilişim güvenliği ürünlerinin analiz ve denetimi alanında yenilikçi yöntem ve teknolojiler geliştiren Picus Security, Çağlar Abbasoğlu, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından kurulmuştur. Kurucu ekibin bilgi güvenliği ve yazılım geliştirme alanında 10 yılı aşkın tecrübeleri yanında, bilişim sistemleri alanında ODTÜ'de devam etmekte olan doktora çalışmaları da bulunmaktadır.

Playture Prodüksiyon - Kurucular: fatih Demirdağ, Ahmet Bayhan

Geliştiricilerin oyunlarını popüler masaüstü ve mobil platformlara (Windows, Linux, iOS, …) kodlarını değiştirmeden aktarmalarını sağlayan bir yazılım projesidir.

Sharebugg - Kurucular: Tolga Canözkan, Ozan Küçük, Baturay Tok

ShareBugg, kullanıcılarının gerçek hayatta yaşadıkları deneyimleri sosyal medya üzerinden yakınları ve arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan yeni bir akıllı telefon uygulamasıdır.

SNG Bilişim - Kurucular: Özgür Alan, Engin Akyürek

SNG Bilişim 2010 yılı Mayıs ayında Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Alan tarafından kuruldu. 2011 yılında Engin Akyürek (Avrupa Çalışmaları Yüksek Lisans) de şirket bünyesinde ortak olarak yerini aldı. SNG Bilişim, sosyal ve mobil oyunlar, yapay zeka ve öğrenen sistemler üzerine çalışmaktadır.

Sofigo - Kurucular: İrem Şahin, Anıl Koman, Aylin Sel

Sofigo, hayattan alınan keyfi çoğaltan dizayn ve tasarım ürünlerin satışını üstlenen yeni nesil sosyal bir e-ticaret sitesidir. Konumlandırma anlamında, Sofie adında yaşayan bir PR kızı üzerinden üyelerini ürünlerle buluşturur ve sipariş anından teslimat üyeye ulaşana kadar olan süreçte müşteriye şeffaflık ve bilinirlik sağlar.

Stajyeri.com - Kurucular: Onat Benli, Kemal Aydın, Uğur Can Emiroğlu

Mithatpaşa Anadolu Teknik Lisesi son sınıf öğrencileri Onat BENLİ ve Kemal AYDIN tarafından kurulan Stajyeri.com; meslek liselerini, öğrencileri ve işletmeleri bir araya getiren bir eğitim ağıdır. Öğrencilerin, işletmeler tarafından oluşturulan ilanlar aracılığıyla staj yeri bulmasını sağlayan site staj girişi sonrası okullara otomatik evrak ve raporlama hizmeti verir.

Tarzimon.com - Kurucular: Gizem Koç, Hakan Kaynar, Özlem Turhan

Tarzimon tasarım ürünlerine odaklı sosyal bir pazaryeridir. Tarzimon.com’da hem müşterilerin hem de tasarımcıların profilleri vardır. Tarzimon’da; tasarımcılar profil açarak ürünlerini satabilir ve haberlerini paylaşabilirler. Müşteriler de MonShop açarak Tarzimon’da beğendikleri ürünleri paylaşıp, çevrelerine önerebilirler ve satışlar üzerinden puan elde ederler.

Woutique.com - Kurucular: Yasir Yazıcı, Emre Barış, Yunus Ayyıldız

Woutique moda üzerine kurulu bir freemium sosyal oyunlaştırma servisidir. Dünya çapındaki 20-30 yaşları arasındaki moda ile ilgili akıllı telefon kullanan bayanlar 150 Milyonluk hedef marketi oluşturmaktadır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.