2013 yılının Etohum 15 girişimi belli oldu!

2013 yılının Etohum 15 girişimi belli oldu!

Türkiye’nin en önemli internet girişim hızlandırıcı programlarından biri olan Etohum, bugün İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği ve sizler için canlı yayınına Webrazzi'de yer verdiğimiz Etohum Girişimcilik Zirvesi 2013'te Etohum 40 girişimini açıklamıştı.

İlk 40 girişimin açıklanmasının ardından, Etohum 15 girişimleri de belli oldu. Etohum 15 girişimlerinin açıklanmasının ardından seçilen girişimlerin girişimcileri de sunumlarını gerçekleştirerek girişimlerini tanıttı.

İşte 2013 yılında, Etohum 15'e kalan girişimlerin tam listesi.

abcde - Kurucu: Taylan Özdere

ABCDE bir online üniversite hazırlık hizmetidir. En iyi test materyallerini algoritmalar yardımıyla kişiselleştirerek sunar ve öğrencinin zayıf olduğu noktaları hedef alıp üniversiteye girişte adaylara net bir rekabet avantajı sağlar.

Angelfish - Kurucu: Murat Deligöz

Angelfish Games sosyal ve mobil oyunlar geliştirmeye odaklanmış bir oyun şirketidir. Tanınmış mobil oyunu olan Draw Something’in Türkçe uyarlaması olan Çiz Gitsin’i üretmiştir. Çiz Gitsin Türkiye’de Apple Appstore’da 1 numaraya oturarak hit olmuştur. 3 aylık sürede Çiz Gitsin 250.000 kere indirilmiştir.

Clover Games - Kurucular: Metin Bayram, Murat Uğur Kurt, Yiğit Türkeri

Clover Game Studio, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen 3 bilgisayar mühendisi tarafından kurulmuş bir şirkettir. Clover Game Studio yeni oyun fikirleriyle tüm dünyaya ulaşmak istiyor.

Ehil.com - Kurucular: Cenk Duran, Burak Keskik

Ehil.com; tüketicilerin ev geliştirme ihtiyaçları için işinde ehil ve lokal hizmet sağlayıcılara zahmetsizce ulaştığı, hizmet sağlayıcıların da daha az pazarlama bütçesiyle hedefledikleri müşterilere ulaştığı bir internet platformdur.

Etkitakip - Kurucular: Gencay Evirgen, Umut Eroğul, Çağatay Çallı, Can Eroğul

EtkiTakip.com ODTÜ'de araştırma görevlisi olarak çalışmış 4 yüksek bilgisayar mühendisi tarafından kurulmuş, Türkçe içerik analizi konusunda çalışan bir mühendislik şirketidir. Bu konuda yaptığı çalışmaları gerçek zamanlı ve otomatik sosyal medya takibi ve analizi konusunda bir ürün haline getirmiştir.

Gani Para - Kurucular: Bora Ünal, Berkay Ünal

Ganipara şirketlerin veya bireysel kullanıcıların birkaç dakika içinde sanal mağazalarını açmalarını sağlayan bir e-ticaret platformudur.

Kidomini - Kurucu: Memet Baygün

Kidomini “Yeni gibi” dünya markası çocuk ürünlerini %80’e varan indirimlerle sunan Kidomini, çocukların hızla büyümesi sebebiyle kullanım ömürleri çok kısa olan bu ürünleri, nakit ödemeye, hediye çeklerine veya sosyal sorumluluk projelerine yapılacak bağışlara dönüştüren bir e-ticaret projesidir.

İşkolig Kurucu: Barış Bilgiç

İşkolig, çalışanların şirketler ve işler hakkında kimlik belirtmeden – anonim olarak – bilgi paylaşabildiği ve bilgi alabildiği, şirketlere içeriden bakış sağlayan ücretsiz bir kariyer topluluğudur.

iyiuygulama.com - Kurucular: Erdi Maden, Ender Ayna

iyiuygulama kullanıcı deneyimi ve etkileşimleri ile zenginleşen ve üyelerine en doğru ve en avantajlı uygulamaları sunan sosyal bir uygulama platformudur.

Mortaki Kurucu: Emir Uluğ

Kişiselleştirilmiş takı ve mücevher üreticisi ve eticaret sitesi.

Obilet - Kurucular: Yiğit Görocak, Ali Yılmaz

oBilet.com, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy, Varan gibi büyük firmaların yanında 60'ın üzerinde otobüs firmasını tek bir platformda toplamaktadır. Sistem, firmaları bir araya getirip, kullanıcıya istediği zaman aralığındaki en uygun fiyat seçeneğini sunmaktadır.

Otoredi - Kurucular: Gürkan Gürsoy, Yiğit Nalkıran, Meriç Gürsoy

Otoredi.com müşterilerine online araç kiralama hizmeti sunan bir platformdur. Araç kiralama ihtiyacı olan müşterilere geniş araç seçenekleri arasından en uygun fiyatlı, isteklerine en uygun özelliklere sahip olan aracı seçip kolayca rezervasyon yapmalarını sağlamaktadır.

Picus Güvenlik - Kurucular: Volkan Ertürk, Süleyman Özarslan, Çağlar Abbasoğlu

Bilişim güvenliği ürünlerinin analiz ve denetimi alanında yenilikçi yöntem ve teknolojiler geliştiren Picus Security, Çağlar Abbasoğlu, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından kurulmuştur. Kurucu ekibin bilgi güvenliği ve yazılım geliştirme alanında 10 yılı aşkın tecrübeleri yanında, bilişim sistemleri alanında ODTÜ'de devam etmekte olan doktora çalışmaları da bulunmaktadır.

Sharebugg Kurucular: Tolga Canözkan, Ozan Küçük, Baturay Tok

ShareBugg, kullanıcılarının gerçek hayatta yaşadıkları deneyimleri sosyal medya üzerinden yakınları ve arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan yeni bir akıllı telefon uygulamasıdır.

Stajyeri.com - Kurucular: Onat Benli, Kemal Aydın, Uğur Can Emiroğlu

Mithatpaşa Anadolu Teknik Lisesi son sınıf öğrencileri Onat BENLİ ve Kemal AYDIN tarafından kurulan Stajyeri.com; meslek liselerini, öğrencileri ve işletmeleri bir araya getiren bir eğitim ağıdır. Öğrencilerin, işletmeler tarafından oluşturulan ilanlar aracılığıyla staj yeri bulmasını sağlayan site staj girişi sonrası okullara otomatik evrak ve raporlama hizmeti verir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.