Akıllı telefon sevkiyatında 2012'nin lideri Samsung

Akıllı telefon sevkiyatında 2012'nin lideri Samsung

2012 yılı akıllı telefon pazarındaki rekabetin oldukça fazla konuşulduğu bir yıl oldu. Apple ve Samsung arasındaki akıllı telefon rekabeti devam ederken, Nokia da yeni modellerle pazardaki varlığını 2012 yılında hissettirmeye çalıştı.

Strategy Analytics'in yaptığı araştırmaya göre 2012 yılının en fazla akıllı telefon sevkiyatı yapan şirketi Samsung oldu. Akıllı telefon pazarının yüzde 30'unu ele geçirerek, 2012 yılında 213 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu rakamla beraber Samsung, bir yıl içinde en fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket olarak bir rekora imza attı.

700 milyon akıllı telefon dağıtıldı

iPhone 5 ile istediği gibi bir çıkış yakalayamayan Apple ise 2012 yılında akıllı telefon pazarından yüzde 19'luk pay aldı. Şirketin 2012 yılı içinde gerçekleştirdiği akıllı telefon sevkiyatı 135 milyon adette kaldı.

Nokia ise listenin üçüncü sırasında yer alıyor. 2012 yılında 35 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket, geçen yıl pazarın yüzde 5'ini ele geçirebildi.

Akıllı telefon pazarındaki genel rakamlara bakacak olursak, 2012 yılında toplam 700 milyon adet civarında sevkiyatın gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Bu rakamın akıllı telefon sevkiyatının geçen seneye göre yüzde 46 büyüdüğü ve beraberinde rekor getirdiğini paylaşalım.

Samsung'un birden fazla modelde akıllı telefon pazarında mücadele etmesi, şirket pazar payında liderliğe taşıdığı araştırma sonucunda görülüyor. Apple tek modelle pazarda mücadele etmeye devam ettiği sürece pazar payı konusunda başarı yakalayamayacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.