Ödüllü iPad uygulaması Paper'dan doğan bir başka uygulama: POP

Ödüllü iPad uygulaması Paper'dan doğan bir başka uygulama: POP

iPad için üretilmiş en etkileyici ve beğeni toplayan uygulamalardan biri FiftyThree şirketinin sahibi olduğu Paper’dır desem sanırım yanılmış olmam. Geçtiğimiz yılın Mart ayında piyasaya çıkan uygulama, uygulama içi satış (in-app-purchase) yöntemiyle ciddi bir gelir elde ederken aynı zamanda dünyanın dört bir yanından kullanıcıların beğenisini topladı. Çok sayıda tasarım ödülü kazanan uygulama, Apple tarafından verilen iPad’de Yılın Uygulaması (iPad App of the Year) ünvanının da sahibi oldu.

Paper üzerinde sanal defterler yaratarak sayfalarda dilerseniz not alabilir, dilerseniz de çizimler yapabilirsiniz. Uygulama ücretsiz olarak indiriliyor yalnız değişik tipte kalemlere sahip olabilmeniz için ödeme yapmanız isteniyor. Uygulamayı deneme şansına ulaşamamış olan kişilere, şuradan Paper ile oluşturulmış “sanat eserlerine” bakmalarını tavsiye ediyoruz. :)

New York City ve Seattle merkezli şirketin uygulamayı geliştirmek 1 yılını almış. Ayrıca Paper’ın Android ve Windows Phone gibi diğer platformlarda da yer alabileceği konuşuluyor.

webrazzi-paper

Paper ile entegre Prototyping aracı: POP (Prototyping on Paper) 

Şimdi ise gelelim Paper uygulamasının başarısını kanıtlar nitelikte olan bir başka uygulamaya: POP (Prototyping on Paper). POP ile Paper üzerinde çizdiğiniz wireframelerin fotoğrafını çekerek animasyonlu prototipler yaratabiliyorsunuz.

Prototyping-on-Paper-demoJapon Woomoo şirketinin bir ürünü olan POP’un şu an yalnızca iPhone versiyonu bulunuyor. Uygulamayı indirdikten sonra basit bir üyelik işleminin ardından projenizi yaratarak çektiğiniz fotoğrafları uygulamaya yükleyebiliyorsunuz. Ardından tek yapmanız gereken Paper ile hazırladığınız fotoğraflarda dilediğiniz bölümleri başka sayfalar ile linklemek. Bu işlem sonucunda projenizin wireframe çalışmasını birbirine gerçek noktalardan bağlanmış bir şekilde tamamlamış oluyorsunuz.

POP gerçek hayatta ne derece kullanılır bu tartışılır, ama ortaya, Paper’ın da içinde olduğu, oldukça güzel bir deneysel projenin çıktığı kesin. Ayrıca POP’un halihazırdaki yapısı geliştirilmeye oldukça açık. Örneğin wireframe’ler üzerinde not alınacak bir alan olabilir, verilen çıktı daha profesyonel ve genişletilebilir olabilir, hazır bazı şablonlar yaratılabilir, iPad versiyonu çıkabilir… :) Tabii bu yeniliklerle beraber uygulamanın kendi gelir modelini oluşturması da muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.