Microsoft'tan Dell'e 'ara finansman' desteği geliyor

Microsoft'tan Dell'e 'ara finansman' desteği geliyor

Geçen hafta halka kapanma söylentileriyle teknoloji sektöründeki tüm dikkatleri üzerine çeken Dell'de sular durulmuyor. Yatırım şirketleriyle görüştüğü konuşan şirketin şimdi de Microsoft'tan ara finansman alacağı iddia ediliyor.

CNBC'den David Faber haberine göre Dell, ara finansman için Microsoft ile görüşmelere başlamış durumda. Gerçekleşmesi beklenen ara finansman desteğinin 1-3 milyar dolar aralığında olması paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Eğer iddia edilen ara finansman gerçekleşirse Dell, Microsoft'a borçlanacak veya Microsoft Dell'in tercih ettiği hisse serisinden alabilecek.

Bilmeyenler için ara finansman terimini açıklayalım. Ara finansman, risk sermayesi, hisse senedine dönüştürülebilir tahvil ve hisse rehini yoluyla şirketlere finansman sağlar. Ancak bir şirket aldığı borcu ödeyememesi durumundaysa borç veren kişi veya şirketin, borç alan şirkete ortak olma hakkının bulunduğunu paylaşalım.

Dell'in halka kapatılması konuşuluyor

İşin aslına bakacak olursak Dell'in Microsoft'tan önce dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan Silver Lake ile halka kapatma görüşmelerini sürdürüyordu. Bu görüşmelere göre Silver Lake, şirketin halka açık hisselerine değer biçerek hisseleri toplaması planlanıyordu. Ancak bu duruma Dell Kurucusu Michael Dell sıcak bakmadığı için görüşmeler askıya alınmıştı.

Dell'in şu anda 22.7 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor. Şirketin hisse başı değerinin ise 13.1 dolar olduğunu görüyoruz. Microsoft'un, Dell ara finansman sağlaması haberlerinden sonra ise şirketin borsadaki hisselerini yüzde 2 civarında arttırdı.

Microsoft'un Dell'e ara finansman sağlayarak, yardımda bulunması her iki şirket açısından olduğu kadar teknoloji sektörü açısından da oldukça önemli bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Microsoft, 2007 yılında Facebook veya 2011 yılında Nokia'da olduğu gibi bu kez de yardım elini uzatacak mı göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.