The Europas'ın kısa listesine kalan girişimler açıklandı

The Europas'ın kısa listesine kalan girişimler açıklandı

Avrupa'nın en iyi girişimlerinin seçileceği The Europas oylamasında kısa listeler belli oldu. Türkiye'den de girişimlerin aday olduğu The Europas oylamasında, "Halkın Seçimi" kategorisinde ise oylamalar devam ediyor.

1000'in üzerinde girişimin başvuruda bulunduğu, 600'den fazla girişimin uzun listede yarıştığı Europas'ta, 200'den fazla girişim toplam 20 farklı kategoride kısa listeye kalma başarısını gösterdi. Kısa listeye kalan girişimler arasında Türk girişimler de var.

Kısa listelerinin belli olmasının ardından, içinde dünyanın önde gelen VC'leri, önemli girişimcileri ve  Avrupa'nın en seçkin medya organlarının üst düzey temsilcileri ile birlikte Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın da bulunduğu seçkin jüri tarafından oylandı. Tabii burada bizim için önemli olan, kısa listeye kalma başarısı gösteren Türkiye'den girişimler. Şimdi, onlara bir göz atalım.

En İyi MENA Girişimi Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan seçilecek en iyi girişim kategorisinin kısa listesinde Türk girişimlerden Grou.ps, Markafoni ve Mikro Ödeme | 3pay'i görebiliyoruz.

Avrupa Dışından En İyi Girişim Bu kategoride Markafoni ve Mikro Ödeme | 3pay'i ve Paymentwall'u görebiliyoruz.

Her iki kategoride de 3 adayla yer almamız Avrupa dışında Türkiye'nin önemli bir oyuncu olduğunun kanıtı. Yine aynı şekilde Markafoni ve Mikro Ödeme | 3pay'i iki farklı kategoride aday olarak görmemiz bizim için oldukça mutluluk verdi.

Halkın Seçimi

The Europas'ta Halkın Seçimi kategorisinde de katılım sürüyor. 11 Ocak tarihine kadar sürecek oylamada an itibariyle 147 bin oy (Webrazzi Ödülleri 2012 için şu kullanılan oy sayısı 500 binden fazla ;)) kullanılmış. The Europas Halkın Seçimi kategorisinde de Markafoni şu anda ikinci sırada bulunuyor.

The Europas'ta jürinin seçimleri sona erdi ancak Halkın Oylaması devam ediyor. Kısa listelere kalan girişimler ise aşağıdaki katılımcılardan oluşan jürinin oylamalarıyla belirlenmiş durumda ve kazananlar 22 Ocak 2013 tarihinde Berlin'de yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Jüri Listesi: Kleiner Perkins, Accel, Index, Google Ventures, Crunchfund, Jawed Karim (YouTube ve Youniversity Ventures kurucusu), Errol Damelin (Wonga kurucusu), Michael Birch (Bebo ve Monkey Inferno kurucusu), Matthew Prince (Cloudflare kurucusu), melek yatırımcı Troy Carter, Arda Kutsal (Webrazzi kurucusu ve CEO'su), TechCrunch, The Next Web, Venturebeat, Reuters gibi mecralardan önemli gazeteciler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.