Apple TV resmen Türkiye'de

Apple, Türkiye pazarındaki etkinliğini arttırmaya devam ediyor. Aralık ayında iTunes’un Türkiye pazarına açılmasıyla birlikte merakla beklenen Apple TV, Bilkom ile resmen Türkiye pazarına girdi.

Bilmeyenler için Apple TV'yi kısaca anlatalım. Televizyonlara bağlanan Apple TV, kendi sistemi üzerinden Netflix ve benzeri video ve müzik servislerine yayın yapabiliyor. Ancak AppleTV'nin en güçlü olduğu nokta kuşkusuz iTunes üzerinden müzik ve film satın alma/kiralama gibi seçenekleri kullanıcılara sunuyor olması. Apple TV ile iTunes üzerinden içerikler izleyebilirken, AirPlay özelliği sayesinde Mac, iPhone, iPad ve iPod Touch üzerinden televizyon ekranına yansıtma yapılabiliyor.

İşin aslına bakacak olursak Apple'ın son Apple TV modeli geçen yıl Mart ayında tanıtılmıştı. 1080p görüntü verebilen son Apple TV, yeni bir arayüzle birlikte kullanıcılara sunulmuştu.

294 TL ile satışa sunuldu

Bilkom’un açıkladığı rakamlara göre Apple TV 12 ay taksitli KDV Dahil 313 TL ile satılacak. Cihazın KDV Dahil peşin ise 294 TL olarak açıklanmış durumda. Türkiye'de vergilerin dahil olduğu bu fiyatların ABD'de 99 dolar olduğunu parantez içinde paylaşalım.

Her ne kadar Apple TV'nin Türkiye pazarına resmi olarak geç sunulduğunu düşünsek de, iTunes Türkiye'nin geçen ay açıldığını unutmamak gerekiyor. İçeriğin ön plana çıktığı bir Apple ürünü olan Apple TV, Türkiye'ye özel içeriklerle tam anlamıyla kullanılabilir hale gelmiş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.