PeyzajAdresim.com: Bitki dünyasına özel veritabanı

PeyzajAdresim.com: Bitki dünyasına özel veritabanı

Çoğunlukla ekonomik potansiyeli olan internet girişimlerinden bahsediyoruz ama özellikle Türkçe içerikli bilgi kaynakları da ilgi alanımızda. İnternet ekosisteminin olmazsa olmazlarından olan bu içerik kaynaklarının belki de en iyi örneklerinden biri Peyzajadresim.com.

Başta peyzaj ve mimari alanındaki profesyoneller olmak üzere herkesin faydalanabileceği bir proje olan Peyzaj Adresim, her türlü bitki bilgisinin yanı sıra, fotoğraf, çizim ve videolardan oluşan oldukça geniş bir veritabanını çevrimiçi ortamda erişime açıyor.

Bu proje 2009 yılında mimarlık, peyzaj mimarlığı ve tasarımı birbirinden ayırmadan, bütüncül çalışmalar yapmayı hedefleyen kurulan Pil Tasarım'ın bir markası. İstanbul'da konumlanan Pil Tasarım ekibi, çeşitli projelerinin yanına eklediği bu veritabanı işine gerçekten ciddi bir emek harcamış. Siteye birkaç marka daha destek vermiş ve bir soru-cevap bölümünün de hazırlıklarına başlanmış.

Sitedeki veritabanına her gün eklenecek olan yeni bitkiler, yapısal peyzaja dair veriler, çizim dosyaları, videolar, fotoğraflar, yazılar ve röportajlar da projenin canlılılığını sağlıyor. İhtiyaçlarınıza uygun arama yaparken seçtiğiniz kriterlere uyan sonuçlar uyumluluk derecesine göre karşınıza çıkıyor.

peyzajadresim.com

Bir blogu da olan sitede yapacağınız aramalar sonucunda göreceğiniz bitki fotoğrafları tamamen bu proje için oluşturulan bilgi bankasından. Bu bilgi bankasını oluşturmak için hem Türkiye'deki, hem de yurtdışındaki çeşitli arboretumlar (ağaç parkı/botanik bahçesi) gezilmiş ve tüm bitkiler teker teker fotoğraflanmış.

Projelerde kullanılabilecek bitki çizimleri ve renkli halleri ise yine tamamen özgün. Bitkilerin her mevsim değişiklik gösteren durumlarını da incelemeye alacak olan Peyzaj Adresim, her zaman güncel içerik sunma hedefiyle sürdürülebilir yeşil binalar üzerinde çalışan mimar ve peyzaj mimarlarının tasarımlarına yardımcı, diğer yandan bitkilerle ilgili ev hanımlarının bile yararlanabileceği detaylı bir kaynak olma özelliği taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.