WhatsApp'tan yılbaşı rekoru: Saniyede 208 bin mesaj

WhatsApp'tan yılbaşı rekoru: Saniyede 208 bin mesaj

whatsapp-yilbasi-rekor-logoMobil operatörlerin SMS ve MMS gelirlerine kibrit suyu döken ücretsiz mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp çığ gibi büyümeye devam ediyor. Akıllı telefon satışlarına doğru orantılı olarak kullanıcı sayısını arttıran WhatsApp'tan yılbaşında rekor geldi.

Şirketin resmi Twitter hesabında paylaşılan bilgilere göre 31 Aralık 2012 tarihinde WhatApp kullanıcıları uygulama üzerinden toplamda 18 milyar adet mesaj gönderdi. Toplamda gönderilen bu mesajların 7 milyar adedi aynı şehirdeki kullanıcılar arasında, 11 milyar adediyse farklı şehirlerdeki kullanıcılar arasında gönderildi.

Basit bir matematik hesabı yaparak, bu rekorun ne anlama geldiğini anlatmak için ulaştığımız bazı istatistikleri paylaşalım. Söz konusu tarihte saatte ortalama 750 milyon mesaj gönderen WhatApp kullanıcılarının, saniyedeki ortalamasıysa 208 bin olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Yani 31 Aralık 2012 tarihinde siz bu yazıyı bitirene kadar 5 milyondan fazla mesaj gönderilmiş oldu. :)

Bu rekor daha başlangıç

Yazının başında belirttiğimiz gibi mobil operatör şirketlerinin SMS veya MMS gelirlerini ciddi olarak etkileyen bir platformdan bahsediyoruz. Ve bu platformun, mobil operatörlerin klasik mesajlaşma servislerinden eksiği yok. Konum paylaşma, sesli not paylaş ve video paylaşma örneklerini sayabiliriz.

Dünyadaki cep telefonu kullanıcılarının hala hem akıllı telefon hem de mobil internet kullanmadığını düşünecek olursak, WhatsApp ve benzeri ücretsiz mesajlaşma uygulamalarının kırdığı rekorun şu anda başlangıç seviyesinde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Belki de 31 Aralık 2013 tarihinde WhatsApp ve benzeri programları söz konusu rekorun belki de kat kat fazlasını egale edecek. Gelecek yeni rekorları merak bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.