Foursquare'in yeni gizlilik sözleşmesi yeni yılda geliyor

Foursquare'in yeni gizlilik sözleşmesi yeni yılda geliyor

Pek çok firma 2013 öncesi yeni kullanıcı sözleşmelerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bunlardan biri olan Instagram, değiştireceğini duyurduğu kullanıcı sözleşmesi ile büyük tepki toplamıştı. Ocak 2013'te yürürlüğe girecek yeni gizlilik sözleşmesinin duyurusunu yapan girişimlerden biri de foursquare oldu.

28 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak sözleşme, kullanıcıların tam isimlerini ve daha fazla verisini kullanacak. Foursquare, kullanıcıların soyadlarının sadece ilk harfini paylaşırken (Sami E. gibi) artık tam ad ve soyad bilgisini uygulama üzerinden paylaşacak. Gelen bu sözleşmenin bir diğer iyi tarafı da, kullanıcıların foursquare'in Ayarlar bölümünden dilerlerse işletmelerin tam isimlerini görebilme özelliklerini kapayabilmeleri olacak.

Yenilenen sözleşme ile birlikte artık mekanlar kullanıcıların daha fazla bilgisine erişebilecek. Mekanlar, foursquare üzerinden check-in yapan en sadık müşterilerini, son check-in olarak müşterilerini görebileceği gibi, kullanıcıların son 3 saatte yaptığı check-in'leri de takip edebilecek.

Bununla birlikte foursquare, yeni gizlilik sözleşmesini duyurduğu blog yazısında tam 3 milyarıncı check-in'e ulaştığını, 15 milyon yeni insanın foursquare kullanmaya başladığını, 2012 yılı boyunca foursquare'e 50 yeni özellik eklediklerini de duyurdu. Foursquare'in kullanıcılarına Privacy 101 ismiyle sunduğu sözleşmenin tamamını buradan okuyabilirsiniz. Bakalım foursquare de, Instagram'da olduğu gibi yeni önerdiği sözleşme ile kullanıcılardan tepki görecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.