Giyimde lüks ve online perakende modeli: Everlane

Giyimde lüks ve online perakende modeli: Everlane

Everlane, San Francisco merkezli bir online moda markası girişimi. Everlane'in en büyük özelliği lüks odaklı olması ve sadece online satış yapan bir e-ticaret sitesi olması. Everlane'in özellikle moda meraklılarının ilgisini çekeceğine eminim.

Everlane sıradan bir e-ticaret girişimi değil. 2011 yılının sonbaharında Kleiner Perkins, SV Angel, Lerer Ventures, Betaworks ile beraber Brian Sugar, Keith Rabois, Dave Morin, Ben Ling, Nils Johnson, Karl Jacob gibi melek yatırımcılardan toplamda 1.1 milyon dolar yatırım aldılar.

Everlane, ürettiği kıyafetlerin üzerine herhangi bir marka logosu basmıyor. Üstelik Everlane ürünleri herhangi bir üreticiden alınıp, üzerine kâr konularak satılan ürünler de değil. Bu bağlamda Everlane aracılık yapmayan, kendi marka değeriyle, lüks ürünler satan bir e-ticaret girişimi.

Şirketin kurucusu ve CEO'su Michael Preysman'in verdiği bilgilere göre Everlane'in aktif 400.000 kullanıcısı bulunuyor. Kısaca Everlane'deki ürünlerine göz atacak olursak, ABD'de üretilmiş ürünlerin yanı sıra, Moğolistan'dan kaşmir süveterler, İskoçya'dan yün eşarplar da bulunuyor. Fiyatların 15 dolar ile 130 dolar arasında değiştiği ürünler arasında kazaklar, elbiseler, t-shirtler, çantalar ve çeşitli aksesuarlar bulunuyor.

Everlane

Everlane'in lüks yapısını ifade eden sade ve minimal bir tasarımı var. Her ne kadar online satış mecrası olsalar da, offline reklamları ile satışlarını destekliyorlar. Houston ve New York gibi şehirlerde billboardları olan Everlane, bir de yılbaşı için New York'ta pop-up store açmış. Şirketin CEO'su Preysman bunun da sebebini New York'tan aldıkları yoğun siparişlere, noel alışverişi dönemine bağlamış.

Ben kişisel olarak Everlane'i çok beğendiğimi söyleyebilirim. Tasarım berrak ve sade, bir e-ticaret sitesi için çok önemli bir konu olan sepete atma, ödeme adımları gibi konular oldukça iyi düşünülmüş. Yine moda ürünleri satan bir online mağaza için çok önemli olan ürün detayları da sağlıklı şekilde verilmiş, modellerin fotoğraflarını farklı açılardan rahatlıkla izleyebiliyorsunuz.

Everlane, şu anda sadece ABD içi gönderim yapması ve ABD kredi kartlarını kabul etmesi -benim için- büyük hayal kırıklığı olsa da, 2013'ün hemen başında Kanada'ya, 2013'ün sonuna doğru da diğer ülkelere genişlemeyi planladıklarını belirtmişler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.