Global Game Jam 2013 için geri sayım başladı

Global Game Jam 2013 için geri sayım başladı

Dünyanın birçok ülkesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen oyun geliştirme etkinliği Global Game Jam için geri sayım başladı. GGJ 2013 yine Ocak ayının son haftasında (25-27 Ocak 2013) oyun sektörünü bir araya getirecek.

Belirlenen bir tema üzerine, 48 saat içinde oyun geliştirmeye dayanan GGJ 2012'de ekipler 48 ülkedeki 246 merkezde eş zamanlı olarak yarışmış ve 11214 geliştirici tarafından 2303 oyun geliştirilmişti.

Türkiye'de ilk defa 2009’da ODTÜ Teknokent ve Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH-ATOM)tarafından düzenlenen GGJ, ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nün de işbirliği ile bu yıl daha büyük bir katılım bekliyor.

Global Game Jam 2013

METUTECH-ATOM, Türkiye’de dijital oyunlar konusunda destek sağlayan ilk ve tek ön kuluçka merkezi. Bu altyapı sayesinde, geçen yıl Türkiye'deki etkinlikte 82 oyun geliştirici 21 oyun geliştirmişti.

Başvurular başladı, seçilen 100 kişi katılabilecek

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinliğe müzik, programlama, görsel tasarım, senaryo vb. oyunlarla ilişkili her disiplinden profesyonellerin katılması bekleniyor. Birbirini tanımayan ve farklı disiplinlerden kişilerin gruplaşması istenen yarışmada bu yıl başvuru sahipleri arasından seçilen 100 kişi GGJ 2013'e katılma şansı bulacak. Başvurular 14 Aralık'ta başladı ve 10 Ocak 2013'e kadar sürecek.

GGJ'nin küresel iletişim çalışmaları IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından sağlanıyor. Her ülke kendi yerel saati ile oyuna (yani işe) başlıyor ve her ülke aynı tema üzerine çalışıyor. Etkinlik programında takım kurma, plan yapma ve sponsorluk gibi oturumlar yer alıyor. Oyun sektöründeki şirketler de bu etkinlikte kendine yer buluyor. Yarışma sonunda ortaya çıkan oyunlar da globalgamejam.org adresinde yayınlanıyor.

Bu yıl Webrazzi olarak biz de GGJ 2013'ün destekçileri arasındayız ve bu yıl daha iyi bir ülke performansı görmek istiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.