2013 için Risk Sermayesi ve CEO öngörüleri [Araştırma]

2013 için Risk Sermayesi ve CEO öngörüleri [Araştırma]

Eğer herhangi bir alanda destek almak istediğiniz kişilerle aynı öngörülere sahipseniz, olumlu sonuç alma şansınız yükselir. Dow Jones ve Ulusal Risk Sermayesi Kuruluşu (NVCA) tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları girişimciler için işe yarayacak bazı öngörüler sunuyor.

Aşağıda toplam 600 risk sermayedarı ve CEO ile yapılan geniş çaplı araştırmadan çıkan 7 öngörüyü/çıkarımı paylaşıyoruz. Bu öngörüler ABD pazarı göz önünde bulundurularak yapılsa da Türkiye için de işe yarar çıkarımlar yapılabilir.

  1. İşletme odaklı ve sağlık alanındaki şirketler daha fazla yatırım çekecek. Tüketicilere/son kullanıcılara dönük olanlar ise ikinci planda kalacak.
  2. 2012'de çokta rastladığımız işten çıkarmalar 2013'te ters dönecek. Arz ve talep yetenekli elemanların işe alımında artış getirecek.
  3. Amerikalı risk sermayedarları Latin Amerika'ya daha fazla yatırım yapacak. Latin Amerika'yı Çin ve Hindistan takip ediyor.
  4. RS tarafında göre 2013'te daha az borsaya açılma göreceğiz. Satın alımlar ise artacak.
  5. Anlaşma şartları VC tarafında olacak. En zon yatırım bulma aşaması 1. tur (Series A) olacak.
  6. RS şirketleri arasında rekabet pazarı sıkılaştıracak. Daha az şirket daha fazla yatırım alacak.
  7. Ekonomik ilerlemede ise kararsızlık var. ABD ekonomisinin büyüyeceğine dair inanç yüzde 50'nin altında.
  8. ABD girişim ekosistemi RS'lerin yüzde 29'una göre göre gelişecek. CEO tarafında bu oran yüzde 32'de kalıyor. Girişim ekosisteminin gerileceğine düşünenlerin oranı her iki tarafta da yüzde 18. New York 2013'te daha fazla yatırım çekecek.

Aşağıda araştırma sonuçları yer alıyor. RS (PDF) ve CEO yorumlarını (PDF) da okuyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.