İlgi alanlarınıza göre konum bazlı uygulama: Splash

İlgi alanlarınıza göre konum bazlı uygulama: Splash

Konum bazlı uygulamaları son zamanlarda hiç olmadığı kadar sık görmeye başladık. Özellikle yakınlarınızda bulunan, tanımadığınız insanlarla da erişim kurabileceğiniz sosyal uygulamalar ön plana çıkmaya başlıyor.

Bu SoLoMo (sosyal, lokal, mobil) uygulamalara bir yenisi daha eklenecek. Ocak 2013'te kapalı beta versiyonu çıkacak uygulamanın adı Splash.

En büyük özelliği sadece konumunuza odaklanmış olması. Daha doğrusu, konum bazlı ama sizi çevrenizdeki ortak ilgi alanları olan kişilerle buluşturuyor sadece.

Splash uygulamasının vaatleri arasında, arkadaş listenizin tamamının ya da ünlülerin güncellemeleri gibi zamanınızı harcayan şeylerden sizi uzak tutmak var. Bununla birlikte, sadece ilgi alanlarına göre size çevrenizden insanları göstermesi de başarılı bir filtreleme sağlıyor. Bu bir yandan avantaj iken, bir yandan uygulama çıktığında lokal ve hazır içeriğin az olması ya da olmayacak olması büyük bir dezavantaj olabilir. İçeriği kullanıcıların oluşturduğu mobil platformların da en büyük sıkıntısı bu olabiliyor.

Splash

Sadece çevrenizde ve ilgi alanlarınızın ortak olduğu kişilerden haberdar olmak, yerel etkinliklerden ve yerel trendleri takip etmek çok daha mantıklı bir seçenek. Aynı zamanda bir "keşfetme" ve "yeni kişilerle tanışma" tecrübesi de yaşatacağı da kesin Splash'in.

13 Ocak 2013 tarihi itibari ile kapalı betası açılacak uygulamadan haberdar olmak için splash.io adresine girerek e-posta adresinizle ön kayıt yaptırmanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.