Uber Türkiye pazarına girmeye mi hazırlanıyor?

Uber Türkiye pazarına girmeye mi hazırlanıyor?

Şöförlü lüks araç servisi Uber, araç kiralama ya da taksiye alternatif getiren ABD merkezli bir girişim.

Geçtiğimiz yaz aylarında Londra'dan başlayarak Avrupa pazarına açılan Uber, aldığımız duyumlara göre bir yandan Avrupa'daki yeni noktalara sıçrarken, Türkiye pazarına da göz dikmiş durumda.

Şu anda Amsterdam, Paris ve Londra olmak üzere Avrupa'daki üç noktada faaliyetlerini sürdüren Uber şirket yetkililerinin sektörden bazı isimlerle iletişime geçtiği duyumlarını aldık.

Uber'ın uluslararası işe alımlarından sorumlu kişisi Nicolas Buteau'nın attığı tweet ile Uber'in Avrupa'daki büyüme eğiliminden zaten haberdardık. Sektörden aldığımız bazı duyumlar da bize Uber'in Türkiye için araştırma yaptığı ve görüşmeler istediği yönünde olunca, bu haberimizi Türkiye pazarı için doğrulamış olduk.

Konu ile ilgili sorularımızı ilettiğimiz Nicolas Buteau, şu an için Türkiye'den bir işe alım faaaliyeti yapmadıklarını söylese de, önümüzdeki yıl Uber hizmetini Türkiye'de başlattıklarında konuyla ilgili yeniden görüşebileceğimizi bize iletti. Yani bu resmi ağızdan sızdırdığımız bilgilere göre Uber 2013 yılında Türkiye'ye, daha doğrusu İstanbul'a gelecek.

Uber kurucu ortaklarından Garrett Camp, Blackjet ile uçak kiralama servisi işine de girmiş ve aslında Uber'in iyi gidişatını da gözler önüne sermişti. Uber servisini, biz de LeWeb Londra'da denemiş ve Uber hizmetini basitçe özetleyen bir video çekmiştik. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.