Meandmuesli.com, organik ürünlerle kişiye özel müsli hazırlıyor

Meandmuesli.com, organik ürünlerle kişiye özel müsli hazırlıyor

Son dönemlerde en çok duyduğumuz kavramlardan biri şüphesiz 'kişiselleştirme'. E-ticaret sektöründe yer alan farklı kategorilerdeki birçok girişim, kişiselleştirebilir ürünleri sunmaya başladı. Şimdi tanıtacağımız girişim ise gıda kategorisinde kullanıcılara kişiselleştirme imkanı tanıyor.

Girişimin adından da anlaşılabileceği üzere müsli satışı gerçekleştiren Meandmuesli.com, kullanıcıların istedikleri karışımları yapmasını sağlıyor. Ancak girişim tek cümleyle anlatılacak cinsten değil. Meandmuesli.com'da ürün kalitesinden, kutulamaya kadar birçok dikkat çekici özellik bulunuyor.

Haziran ayında kapılarını açan meandmuesli.com'un ilk olarak kurucularından bahsetmek istiyoruz. Girişimin kurucuları Can Zaimoğlu ve Serdar Mansour Azar. Eğitim gördükleri Avusturya'daki Viyana Ekonomi Üniversitesi'de tanışan ikili, gözlerini karartıp meandmuesli.com projesini hayata geçirme kararı alıyor.

Tüm ürünler organik

Meandmuesli.com, kişiye özel müsli karışımları hazırlıyor ve hermatik kutularla kullanıcılara gönderiliyor. Ancak müsli karışımlarında kullanılan ürünlerin en büyük özelliği organik olması. Tamamen ithal edilen bu ürünlerde organik sertifikası bulunduğunu paylaşalım. Kesinlikle alt kalite ürün kullanmadıklarını ifade eden girişim kurucuları, alt kalite ürünlerin içinde aşırı miktarda şeker olduğunu söylüyor.

Meandmuesli.com'da 5 müsli tabanı, 10 meyve, 8 kuruyemiş ve tohum çeşidi bulunuyor. Bu ürünler 'karıştır' şeçeneğiyle 575 gramlık kutular içine koyulabiliyor. Kişiye özel müsli konseptiyle ön plana çıkan meandmuesli.com, kullanıcılara özel kutuya isim verme ve karışım kodu özellikleri dikkat çekiyor. Ürünler karıştırıldıktan sonra ikinci adımda ürün adını yazmak mümkün.

meandmuesli.com-ekran-goruntusu

Popüler restoranların menülerine girdi

Kullanıcılar müsli kutularına kendi isimlerini yazabiliyor. Kullanıcılar müsli kutularına kendi isimlerini yazabiliyor.

Öte yandan kullanıcılar, kutuya koyulacak ürünleri seçerken bir öğünün kaç kalori ve para cinsinden ne kadara geldiğini görebiliyor. Her bir öğünün ortalama 3 TL civarına geldiğini söyleyen girişim kurucularından dikkate değer bir örnek geliyor: "Tüketiciler bir poğaça ve çaya yaklaşık 3 TL ödüyor. Meandmuesli öğünleri de hemen hemen aynı fiyata geliyor, ama sağlıklı ve organik bir öğün oluyor."

Hazır fiyat konusunda değinmişken girişim kurucuları, organik ürünlerde şu anda gereksiz bir şişirme olduğunu söylüyor. Kurucular, piyasada hazır kutulanmış ve organik olmayan 375 gramlık müsli fiyatlarının şu anda 575 gramlık meandmuesli.com ürünleriyle aynı fiyata satıldığını öne sürüyor.

Meandmuesli.com, bir internet girişimi olarak kurulmuş, ama şu anda İstanbul'un en gözde mekanlarının menüsüne girmeyi de başarmış. Bu mekanlar arasında Big Plate, Kitchenette, LuccaMAC Sports Club ve The House Cafe gibi isimler yer alıyor. Meandmuesli.com her ne kadar şu anda 575 gramlık kutulara müsli karışımları hazırlasa da girişim kurucularından aldığımız bilgilere göre çok yakında tek porsiyonluk paketler de satışa sunulacak.

"Piyasayı kendimiz öğrenmeye çalışıyoruz"

Bizim yaptığımız müsli karışımlarının kutu ücreti yaklaşık 20 TL'ye geldi. 575 gramlık bir kutundan ise hemen hemen yedi porsiyon çıktığını söyleyebiliriz. Dört kutuya kadar olan siparişlerde 3.50 TL'lik kargo ücretini kullanıcılar ödüyor. Ancak dört kutu ve daha fazla siparişlerde ise kargo ücretini kullanıcılar ödenmiyor.

Meandmuesli.com kurucuları Serdar Mansour Azar ve Can Zaimoğlu. Meandmuesli.com kurucuları Serdar Mansour Azar ve Can Zaimoğlu.

Türkiye'deki müsli pazarına hakkında konuştuğumuz kurucu ortaklar şu sözleri söylüyor: "Türkiye'de şu anda müsli pazarının sınırları net çizgilerle çizilmiş durumda değil. Bu yüzden piyasayı kendi çabalarımızla öğreniyoruz. Amacımız şu anda Türkiye'ye müslinin ne olduğunu anlatmak."

Meandmuesli.com, ürün kalitesi, kişiselleştirme özellikleri ve kullanıcı arayüzüyle dikkat çeken bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar açısından gereksinim duyulabilecek birçok özelliğin A'dan Z'ye kadar düşünüldüğünü görüyoruz. Bu yüzden girişimin gelecekte başarısız olması için herhangi bir sebep kalmıyor gibi görünüyor.

Ancak girişim kurucularının da söylediği gibi Türkiye'de poğaça çay yerine müsli bilincinin oluşması gerekiyor. Bu bilincin ise fiziksel satışlarla ve uzun vadeli bir süreç içinde oluşacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.