Wi-Fi hot spot yönetimi sağlayan HCSpot, küresel pazarlara odaklanıyor

Wi-Fi hot spot yönetimi sağlayan HCSpot, küresel pazarlara odaklanıyor

Siz de bir işletme sahibiyseniz en sık karşılaşacağınız soruların başında "internet var mı" olacaktır. Her gün onlarca kişi belki de sadece internete girmek için işletmenize geliyorsa, bu kullanıcı kitlesinin internet kullanımını yönetmek önemli bir iş oluyor. Şimdi paylaşacağımız HCSpot, bu işi geliştirdiği bir yazılımla gerçekleştiriyor.

HCSpot, işletmelerin kullanıcılara sunduğu Wi-Fi internet bağlantısının yönetimini sağlayan bir yazılım. Her ne kadar HCSpot'u tek cümleyle tanımlasak da işin arka planında birçok önemli ayrıntı yatıyor.

İşletmeler için diğer Wi-Fi hot spotlardan farklı olarak yazılım sayesinde yönetim sağlayan HCSpot, pahalı donanımlarla yapılan bağlantılardan farklı olduğunu söylemek mümkün. Windows işletim sistemine sahip herhangi bir bilgisayar HCSpot'u yönetmek için yeterli.

HCSpot'un özelliklerine baktığımızdaysa indirme ve yükleme hızlarını kısıtlama, kullanıcı bazlı limitleme, genişletilmiş filtreleme, kullanıcıların log bilgilerinin tutulması ve günlük kullanımın raporlanması gibi özelliklerin öne çıktığını görüyoruz.

Kelime bazlı filtreleme yapılabiliyor

HCSpot, HandyCafe ve Turbo Internet gibi yurtiçi ve yurtdışında bilinen yönetim programlarını geliştiren Ates Software ve Internet Technologies tarafından geliştirildi. Ates Software CEO'su Atilla Yurtseven, HCSpot ile web sayfalarının başlıkları veya alan adı uzantılarına göre içerik engellemenin mümkün olduğunu söylüyor. Atilla Yurtseven, "Kelime bazlı filtreleme, kullanıcıların istenmeyen içeriklere ulaşmamasını sağlıyoruz. Öte yandan bir internet sitesini engelleyen işletme sahibi, IP adresi üzerinden veya farklı domain üzerinden de o siteyi engellemiş oluyor" şeklinde konuşuyor.

hcspot-ekran-goruntusu

5651 sayılı kanun gereğince bütün şirketlerin log kayıtlarının tutması gerektiğini ifade eden Atilla Yurtseven sözlerine şu şekilde devam etti: "İşletmelerinin Wi-Fi internet bağlantısı üzerinden bir suç işlendiğinde bilirkişiye log kayıtlarının sunulması gerekiyor. Log kayıtlarını sunamayan şirketler suçlu sayılıyor. HCSpot, şirketlerin log kayıtlarını tutmasına yardımcı oluyor."

HCSpot'un yayınlanmasının üzerinden çok fazla bir zaman geçmemesine rağmen şu anda 6 bin 300 kullanıcı tarafından indirilmiş durumda. Bu rakamın içinde ücretli ve ücretsiz olarak program kullanıcılarının olduğunu da paylaşım.

Kullanıcıların yarısında çoğu ABD'den

Sitede yer alan bilgilere göre HCSpot, şu anda en fazla ABD'de kullanılıyor. Programı indirenlerin yarısından fazlası yüzde 57.8'i ABD'den. Türkiye'deki kullanıcıların payı ise yüzde 1.6 olarak görünüyor.

Atilla Yurtseven, bunun sebebini küresel odaklı bir şirket olmalarına bağlıyor. Atilla Yurtseven, "Bakkal açarak mahalle satışı yerine süpermarket açıp küresel satış gerçekleştirmeyi tercih ediyoruz. Şirketimizin gerçekleştirdiği diğer yazılımları çok dil desteğiyle pazara sunuyoruz" ifadesinde bulunuyor.

Gelelim HCSpot'un gelecekteki planlarına. 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedef koyduklarını söyleyen Atilla Yurtseven, konferanslara sponsor olarak Wi-Fi ağını yönetmek istediklerini sözlerine ekliyor.

İndirimli olarak 495 dolardan satılıyor

Kurumsal bir hizmet olarak sayabileceğimiz HCSpot'in şu anda indirilme rakamları ve şirketin CEO'sunun açıklamaları da görüldüğü üzere global bir girişim olarak tanımlanmış. Bu yüzden işletmelerin ihtiyacı doğrultusunda hızla kullanım oranını artacağını düşünüyoruz.

2012 yılı sonuna kadar yüzde 50 indirimli olan HCSpot'u 495 dolarlık fiyatla buradan indirebilirsiniz. Ayrıca programın deneme sürümlerinin de olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.