Google Maps 2 günde 10 milyon indirmeye ulaştı

Google Maps 2 günde 10 milyon indirmeye ulaştı

Apple’ın son zamanlarda yaptığı en büyük hatalardan biri olan harita konusu, firmanın başını oldukça ağrıttı. Apple’ın haritaları iOS cihazlardaki Google haritalarının yerini aldıktan sonra ortaya çıkan manzara Apple için tam bir kaos oldu. Sonucunda ise Apple’ın CEO’su Tim Cook bizzat konuyla ilgili özür dilemek zorunda kaldı.

Aradan yaklaşık 3 ay geçti ama Apple için dertler sona ermiş değil. Kendi kullanıcılarında hayal kırıklığına neden olmanın yanı sıra, en önemli rakiplerinden biri olan Google’a kelimenin tam anlamıyla şov yapma fırsatını gümüş tepside sunmuş oldu.

Google’ın iOS cihazlar için yayınladığı Google Maps, sadece 2 günde tam 10 milyon kez indirilerek Apple’ın uygulama mağazasında zirveye yerleşti…

Google Maps

Google’dan Jeff Huber’ın G+’ta yaptığı açıklama Google Maps’in yayınlandığı andan itibaren her saniyede yaklaşık 58 kez indirildiğini gösteriyor. Hatta şu anda piyasada bulunan iOS cihazların yüzde 2,5’una 48 saat içerisinde Google Maps yüklendiği anlamına geliyor.

Rakamlar son derece etkileyici, fakat yayınlandıktan ilk birkaç saat içerisinde en populer ücretsiz uygulamalar arasında giren Google Maps’in 10 milyon kullanıcısı olduğu anlamına da gelmiyor. Her ne kadar şimdiden App Store’da on binlerce kez oylanan uygulama 4,5 yıldız almış olsa da, bu 10 milyon rakamının indirme sayısı olduğunu ve aktif kullanıcıyı göstermeyebileceğini hatırlatalım.

Google Maps'in halen Türkiye App Store'unda yerini almadığını da hatırlatalım. Bekliyoruz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.