Akakçe 2012'nin en çok arananlarını açıkladı [infografik]

Akakçe 2012'nin en çok arananlarını açıkladı [infografik]

2013′e sayılı günler kala yerli girişimlerin 2012 performanslarını da gün yüzüne çıkmaya başladı. Akakce.com, bitirmekte olduğumuz yılda geride kalan önemli istatistikleri paylaştı.

2000 yılından bu yana fiyat karşılaştırma sitesi olarak hizmet veren Akakçe'nin 2012 alışveriş trendleri raporuna göre 2012'nin en çok aranan ürünü Samsung Galaxy S3. İlk 7 sıranın 6'sı Samsung'a biri Sony Ericsson'a ait. iPhone 8. sırada, Nokia ise 12. sırada göze çarpıyor.

2012 yılında Akakçe'yi ziyaret eden yaklaşık 25 milyon kişinin verilerinden oluşan istatistiklerde en popüler kategori en popüler ürünlerden de anlaşılacağı üzere cep telefonu kategorisi.

İkinci sıra LED televizyonlar, üçüncü sıra ise geçen yıl ilk 10'da yer almayan tablet bilgisayarlar var ancak en çok aranan ürün ne Samsung'un ne de Apple'ın. Piranha Business 7.0 akakce.com'da 2012'nin en çok aranan tablet bilgisayarı olmuş. 2. sırada Samsung, 3. sırada yine Piranha var.

Dizüstü bilgisayarlar yüzde 30 payla listenin 4. sırasında. Netbook'ların payı yüzde 4.13, ultrabook'ların payı ise yüzde 8.13. Bilgisayar kategorisinin lideri tablet bilgisayarların payı ise yüzde 54'ün üzerinde. Hatırlarsanız geçen yılın Mayıs ayında tabletlere olan ilginin arttığına dair bazı veriler paylaşılmıştı.

315 online mağazanın yarısından fazlası İstanbul'da

3 milyon mobil kullanıcıya ulaşan Akakçe - mobil sitesini başarılı şekilde hayata geçiren şirketlerde olduğunu söyleyebiliriz - Türkiye'nin online mağaza dağılımını da harita üzerinde gösteriyor. Tüm listeyi vermese de Akakçe'nin 315 mağazanın yerini belirlediği harita İstanbul'un e-ticaretteki üstünlüğünü gözler önüne seriyor. 315 mağazanın yarısından fazlası sadece İstanbul'da bulunuyor.

En çok alışveriş yapan iller sıralaması ise İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Samsun, Kayseri, Konya ve Diyarbakır şeklinde sıralanıyor.

46 milyon ziyaret, 180 milyon sayfa gösterimi

2012 yılı genelinde 46 milyondan fazla ziyaret çeken Akakçe, yaklaşık 180 milyon sayfa göstermiş. Sitenin ziyaret sayısı, 2011 yılına oranla yüzde 47,5 oranında artmış.

Akakçe'nin 2013 tahmini bu yılın mobil odaklı olacağı yönünde. Bunun en önemli göstergelerinden biri cep telefonu kategorisi içerisinde akıllı telefonların yüzde 84 gibi yüksek bir hacme ulaşması. Akakce.com Kurucu Ortağı Koray Karataş'ın bu tablo karşısındaki yorumu ise şöyle;

E-ticaret en görkemli dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz yılı 22 milyar TL seviyesinde kapatan e-ticaret sektörü hacminin 2012’nin sonunda 31 milyar TL’yi bulması bekleniyor.

BKM verilerine göre internet üzerinden alışveriş yapan 9 milyon kişi bulunuyor. akakce.com olarak, aylık 3 milyon tekil kullanıcımız ile tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki değişimi çok iyi gözlemleyebiliyoruz.

akakce.com_2012 İnfografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.