Blackberry 10'un yeni ekran görüntülerinde sesli asistan uygulaması dikkat çekti

Blackberry 10'un yeni ekran görüntülerinde sesli asistan uygulaması dikkat çekti

Eğer büyük bir sürpriz olmazsa 2013'te teknoloji dünyası için ilk önemli tanıtımı yeni Blackberry işletim sistemi olacak. RIM'i düşüşten kurtarıp kurtarmayacağı merak edilen Blackberry 10'a ait yeni ekran görüntüleri başarılı görünüyor ve RIM'in de sesli asistan uygulaması geliştirdiğini gösteriyor.

30Ocak 2013'te New York'ta tanıtılacak olan Blackberry 10'un yeni ekran görüntülerinde kod adı Londra (London) olan Blackberry 10 cihazına ait ilk videodan (aşağıda) daha fazlası var. Yeni ekran görüntülerinde detaylı şekilde görebildiğimiz arayüz Blackberry'i tam bir iOS ve Android rakibi yapmaya yetiyor.

Bildirim merkezi ve tek noktadan mesajlaşma uygulaması Blackberry Hub'ın yanında dikkat çeken asıl uygulama Siri benzeri bir sesli asistan (komut) uygulamasının da yer alması.

Kişiye (kullanıma) ve dile özel kelime önerilerinde bulunan Blackberry'nin özel tuş takımı yazılımı da Blackberry'nin fiziksel tuş takımına tutkun olacakları tatmin edecek cinsten. Öyleki bu yazılım hızlı yazarken atladığınız "boşluk bırakma" işlemini dahi kendisi hallediyor.

Blackberry'nin ilk Blackberry 10 tabanlı telefonunun Mart ayında pazara sunulması bekleniyor. Haziran ayından önce de QWERTY tuş takımlı bir cihaz beklenmiyor. Yani RIM de artık tam dokunmatik telefonlarla pazara yayılmak istiyor. RIM'ın açıklamasına göre 120 şirket ve idari yönetim BlackBerry 10'u test ediyor ve RIM yeniden tasarladığı Blackberry 10 ile kaderini rakiplerinin elinden almak istiyor.

Aşağıda Twitter, Facebook gibi en çok kullanılan sosyal uygulamaların da ekran görüntüleri yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.