Google'dan içerik kaldırma talebi haftalık 2.5 milyonu geçti

Google'dan içerik kaldırma talebi haftalık 2.5 milyonu geçti

Google telif haklarına aykırı içeriklerle savaşmak için Mayıs ayından itibaren şikayetleri toplamaya başlamıştı. Geçen Ağustos ayında 1 milyonu aşan telif hakları şikayetleri tüm hızıyla artmaya devam ediyor.

Google Şefaflık Raporu'nda yer alan bilgilere göre telif hakları sebebiyle haftalık içerik kaldırma talebi 2.8 milyona ulaşmış durumda. Bu rakam, milyarca içerik düşünüldüğünde çok gibi gelmeyebilir. Ancak Google'a gelen arama sonuçlarından çıkarma talebi sayısının Mayıs ayında 250 bin civarında olduğunu belirtelim.

Söz konusu telif hakları olunca şirketler, konuya olabildiğince hassas yaklaşıyor. Google'dan içerik kaldırma talebinde bulunan şirketler arasında Microsoft da bulunuyor. The Verge'ün haberine göre Microsoft, Ekim ayında 'Windows 8 Beta' araması yapılan içeriklere, telif haklarını çiğnediği gerekçesiyle Google aramalarından kaldırılmasını talep etti. Hatta bu siteler arasında BBC, TechCrunch ve Huffingtonpost gibi yayın kuruluşları da bulunuyor. google-telif-haklari-grafik

Rakamlardan da görüldüğü üzere telif hakları gerekçesiyle Google'dan içerik engelleme talepleri hızla artıyor ve artmaya da devam edeceğe benziyor. Telif hakları ve internet, içi içe geçmiş iki kavram olduğu için hem kullanıcılar hem de şirketler açısından alışma sürecinin devam edecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.