Bulgaristan'dan bir erken dönem yatırımcısı olan Launchub başvurularınızı bekliyor

Bulgaristan'dan bir erken dönem yatırımcısı olan Launchub başvurularınızı bekliyor

Geçtiğimiz haftalarda Startup Live İstanbul kapsamında İstanbul'a gelen Launchub'ı tanımak ve özellikle erken dönem yatırım arayan girişimcilere tanıtmak üzere kendileriyle bağlantıya geçtik.

Birçok yatırımcı sitesine göre oldukça anlaşılır bir sitesi olan Launchub 9 milyon euro'luk bir fonu yönetiyor. Bu sene kurulmalarına rağmen çok hızlı hareket eden launchub 14 yatırım kararı almış, bazılarıyla da sözleşmeleri resmi olarak imzalamışlar. (Diğerleriyle son aşamaya gelmişler) Odak alanlarını teknoloji odaklı girişimler olarak seçen Launchub, Bulgaristan ve Türkiye'de dahil birçok Avrupa ülkesini izliyor.

Seedcamp ile de iş ortağı olan Launchub'ın portföy yöneticilerinden Stanislav Sirakov'dan aldığımız bilgilere göre Türkiye oldukça ilgilerini çekmiş. Webrazzi ekibinden de ricaları  Türk teknoloji girişimlerinin 6 Ocak'a kadar kendilerine başvurması.

6 Ocak sonrası ne olacak derseniz, seçilen girişimleri hızlandırma programına alacaklar ve ihtiyaçlarına göre 30.000 Euro'ya kadar bir yatırım yapacaklar. 2 aylık hızlandırma programı sonrası iyi bir ivme yakaladıklarını gördükleri girişimlere 200.000 Euro'ya kadar bir yatırım daha yapacaklar.

Sadece yatırım almak için değil 2 aylık hızlandırma programında alacağınız mentor desteği için bile başvuru yapılır diye düşünüyorum.

Şu ana kadar tohum yatırımı yaptıkları bazı girişimler ise şunlar:

Coherent Labs : Oyun geliştiriciler için arayüzler tasarlamasını kolaylaştıran bir web çözümü.

Deskgod : Web sitesinize gelen ziyaretçileri daha iyi anlamanız, onların sitenizde neler yaptığını görmeniz ve analiz etmeniz için bir desktop çözümü.

Imagga : Resim işleme üzerine hem kurumsal hem bireysel çözümleri olan bir girişim.

iMedia Share : Evdeki televizyona bağladığımız STB'lerden kurtulacağınızı vadeden DLNA destekli tüm cihazlardan iphone veya android telefonunuzu  kullanarak sevdiğiniz programları izleminizi sağlayan bir uygulama. Stanislav'dan öğrendiğimiz kadarıyla çok kısa bir sürede 600 binden fazla üyeye ulaşan servis onları fazlasıyla mutlu etmiş.

Rankur : Sosyal medya analizi yapan Rankur sizin dijital itibarınızı, sizinle ilgili konuşulanları derleyen bir servis.

StorPool : "Distributed Storage with low cost" (bunun Türkçe'sini söylesek daha az anlaşılır olacak) işiyle uğraşan firma dijital çağda depolama ihtiyacına farklı bir yaklaşım getirmek üzerine kurulmuş.

Son bir kez daha hatırlatalım, 2 aylık hızlandırma programına katılmak için başvuru yapmayı unutmayın!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.