Startup Live İstanbul sonuçlandı, işte kazananlar

Startup Live İstanbul sonuçlandı, işte kazananlar

Pioneers Festival’in yerel etkinliklerinden olan Startup Live’a ev sahipliği yapan şehirler arasında bu yıl ilk kez olarak İstanbul da yer aldı. Detaylarını daha önce aktardığımız etkinlik 30 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti.

Etkinlikte girişimci, geliştirici, tasarımcı ve pazarlama uzmanları buluştu, birbirlerinin fikirlerini dinlediler, beyin fırtınaları gerçekleştirdiler ve ortaya oldukça ilginç girişimler çıktı. Bunlardan üç tanesi de dereceye girmeyi başardı.

İşte Startup Live İstanbul’un kazanan girişimleri…

Etkinliğin birinciliğini HBBTV on PC adlı proje kazandı. IPTV hizmeti vermek isteyen servis sağlayıcıların geliştirme sürecinde alıcılara (set-top box) olan bağımlılıklarını ortadan kaldırmayı hedefleyen HBBTV on PC, farklı işletim sistemleri ve tarayıcılar üzerinde çalışarak hem süreçleri hızlandırmayı, hem de kaliteyi artırmayı amaçlıyor. Girişimin web sitesi ise bu yazı hazırlanırken henüz hazırlanma aşamasındaydı.

Projenin lideri Kazım Rıfat Özyılmaz, 2013’teki Pioneers etkiliğine biletin yanı sıra 6 aylık Urban Station ofis kullanımı ve Avrupalı yatırım fonu LaunchHub’dan wildcard kazandı.

Etkinlikte ikinci sırada yer alan Verrr.com ise Iran Agile Conferance bileti kazandı. Verrr.com artık kullanmadığınız eski eşyaları ihtiyacı olan insanlarla paylaşmanızı sağlayan oldukça sıra dışı ve ilginç bir sosyal ağ projesi.

Etkinlikte ikinci ve üçüncü sırayı alan girişimler arasında çok fark yoktu ve “Is it Real?” projesi çok ufak bir farkla üçüncü seçildi. Batuhan Yükselen ve Dağhan Günay’dan oluşan “Is it Real?” ekibi girişimlerini şöyle tanımlıyorlar:

Gelişen oyun sektörünü kısır döngüden kurtararak, sanal dünyayı gerçek dünya ile birleştirecek, kullanıcıların kendilerini oyunun içinde hissedecekleri ve tatmadıkları bir deneyim yaşatacak oyunlar üreten bir ekip.

Startup Live’ın İstanbul’da gerçekleşmesinde önemli katkıları bulunan Güney Köse is etkinliğin ardından şunları söyledi:

Genel hatlarıyla güzel girişimlerin, mentorların ve jürilerin katılım yaptığı bir etkinlik oldu Startup Live İstanbul.  Bulgar yatırımcı şirketi LAUNCHub, ülke içinden şimdilik adını veremediğimiz büyük bir banka yatırım için oradaydı.

Çok çekişmeli bir final dönemi oldu, Startup Weekend birincisi Library Of Stuff, HBBTV on PC, verrr.com, is it real?, watch-in gibi startuplar hoş sunumlar gerçekleştirdiler.

Sonuç olarak güzel şeyler çıktı ortaya, önümüzdeki haftalarda yukarıda ismi geçen startuplarla ilgili güzel haberler duyabilirsiniz :)

Hem bu önemli etkinliğin Türkiye’de gerçekleşmesini sağlayan ekibe, hem de başta kazananlar olmak üzere katılan tüm girişimcileri Webrazzi olarak tebrik ediyoruz.

Etkinlikle ilgili diğer fotoğrafları ise Startup Live İstanbul’un Facebook sayfasında görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.