Onlinebaski.net: Facebook kartvizitini online tasarla [100 kartvizit hediye]

Onlinebaski.net: Facebook kartvizitini online tasarla [100 kartvizit hediye]

onlinebaski-net-logo Onlinebaski.net hakkında yaklaşık 3 yıl önce yazmıştık. İnternet üzerinde kartvizitinizi tasarlamanıza ve bastırmanıza olanak sağlayan girişim, aynı zamanda kaşe, antetli kağıt ve magnet gibi ürünleri de müşterilerine sunuyor.

Girişimin kurucusu Engin Ulutaş ile konuştuğumuzda, özellikle kartvizit konusunda öne çıkan Onlinebaski.net üzerinden sipariş verilen kartvizitlerin ortalama tasarlanma süresi 15 dakika ile 1 saat arasında değiştiğini öğrendik. Siparişlerin yaklaşık yarısı İstanbul'dan verilirken "acil" siparişler ise aynı gün içerisinde kargoya teslim ediliyormuş.

onlinebaskinet-ekran-goruntusu

Facebook profilleri elle tutulur hale geliyor

Ve gelelim ilk 100 Webrazzi okuyucusunun ücretsiz olarak sahip olacağı Facebook kartvizitlerine. Örneğine daha önce yurtdışında rastladığımız kartvizitler, Facebook hesabınız ile entegre olarak isim, iş, okul ve lokasyon gibi bilgileri otomatik olarak eklerken, fotoğraflarınıza da erişebiliyor. Türkiye'de ilk olarak Onlinebaski.net'in sunduğu Facebook kartvizitlerine kargo ücreti (köy ve kasaba dışında tüm Türkiye'ye 3.7 TL+KDV) haricinde ücret ödemeden sahip olmak için ilk 100 kişiden biri olmanız yeterli: ücretsiz Facebook Kartviziti.

Web-to-Print üzerine

Ayrıca Engin Bey ile Web-to-Print konusunu uluslararası çapta değerlendirdik. Engin Bey Web-to-Print alanında yabancı girişimlerin başarılarına dikkat çekerken Türkiye pazarı için şunları söyledi: "Ülkemizde tam anlamıyla WebtoPrint hizmeti veren 1-2 firma var, sektörün de yeni yeni gelişiyor olması sebebiyle pek rekabet olduğunu söyleyemeyiz, biz de kendi ülkemiz ölçeğinde başarıyı yakalamak için sürekli çalışıyor ve sektörle beraber büyüyoruz. Ülkemizde kullanıcıların online baskı sistemini tam anlamıyla benimsemeleri ne kadar zaman alır kestiremiyoruz fakat dijital baskı makinalarının ofset kalitesine yaklaşması, çok daha az maliyetli ve hızlı bir şekilde üretim yapabilmeleri, internet’in de avantajları ile birleşince bu sürecin çok uzayacağını düşünmüyoruz."

Ayrıca Engin Bey'in Web-to-Print girişimlerinin klasik E-ticaret girişimlerinden nerede ayrıldığı konusunda söyledikleri de dikkate değer cinsten: "WebtoPrint görünüşte sadece e-Ticaret gibi gözükebilir fakat sattığınız ürünler büyük ölçüde müşteriler tarafından oluşturulan ve kişiye özel ürünler, haliyle kendi içinde e-ticaret’in zorluklarının yanı sıra birçok farklı sıkıntılar da barındırmakta, eğer ürün kalitesini ve hizmet hızını belli seviyelerde tutmazsanız, haliyle bu alanda başarıyı yakalamanız imkansız."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.