Ödeme Sistemleri'12 Konferansı'nın son oturumunda Joy Game CEO'su Barış Özistek konuğumuz oldu. Barış Özistek, sosyal oyun kategorisindeki ödeme sistemlerini hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı.
Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Barış Özistek, Joy Game kullanıcı kitlesinden bahsetti. Türkiye'deki oyun sektörünün 350-400 milyon dolar olduğunu bu rakamın 200 milyon dolarının online oyun kategorisinden geldiğini belirten Barış Özistek, "Ödeme sistemlerinin en çok etkilediği sektörlerden biri online oyun. Farklı bir ödeme sistemi kullanmaya başladığımızda cirolarımız olumlu olarak etkilendi. Burada yüzde 30 gibi bir oranı telâfuz edebilirim" şeklinde konuştu.
Online oyunlarda ön ödemeli kartlar önemli rol oynayacak
Ön ödemeli kartları ödeme seçenekleri arasına koyacaklarını söyleyen Barış Özistek, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Kullanıcılarımızın çoğu 20 yaş altında bulunuyor. Ancak 14 yaşındaki kullanıcılarımız da ödeme yapıyor. Aileler çocuklarına oyun bütçeleri koyuyor. Kullanıcılar ailesinden kredi kart bilgisini isteyince aileler bazı problemler yaratabiliyor. Ancak ön ödemeli kartlarla çocukların online oyun ödemeleri yapması daha kolay olacak."
Joy Game'in, 1 Ocak'tan itibaren ön ödemeli kartı kullanıcılarla buluşturacak. Şirket, Ödeme Sistemleri'12 konferansında lansmanı yapılan İninal'i kullanacak. Kartların oyun isimleriyle basılacağını da parantez içinde belirtelim.
Online oyunlardaki harcamaların yüzde 10'u kredi kartıyla gerçekleşiyor
Online oyun sektöründe kredi kartı kullanımının yüzde 10 civarında olduğunu ifade eden Barış Özistek, "Joy Game kullanıcılarının yüzde 50'si ödemeleri mobil ile yapıyor. Yüzde 10 ise kredi kartı. Geriye kalan yüzde 40'lık oran ise içinde internet kafelerinde bulunduğu diğer ödeme seçenekleriyle yapılıyor" dedi. Barış Özistek'in paylaştığı rakamlara göre şu anda Türkiye'de 30 bin internet kafe bulunuyor.
Joy Game hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse, şirketin 28 ülkede Türkçe ve Arapça oyunlarla hizmet verdiğini paylaşabiliriz.
Ödeme Sistemleri’12 Konferansı için paylaştığımız yazılara buradan ulaşabilirsiniz.