Dropbox, Audiogalaxy satın almasıyla müziğe mi el atıyor?

Dropbox, Audiogalaxy satın almasıyla müziğe mi el atıyor?

Dropbox başta olmak üzere bulut bilişim alanında her gün farklı bir gelişme yaşanıyor. Bir yıl kadar önce Dropbox’ın yükselişi üzerine pazara Google gibi büyük oyuncular girmişti.

Dropbox ise cevap olarak Samsung ve HTC ile çeşitli anlaşmalar imzalamıştı. Son olarak bugün gelen habare göre Dropbox, Seattle/ABD merkezli bir müzik girişimi olan Audiogalaxy’yi satın aldı.

Audiogalaxy, kullanıcılarının çok sayıda platform üzerinden müzik listelerine ulaşmasına imkan veren bir girişim. Ayrıca sistem üzerinde müzik zevkinizin yakın olduğu kişileri görmeniz ve popüler şarkıları yakalamadınız da mümkün.

Servisi geliştirmeye ilk olarak 1998 yılında başlayan şirket, 2002 yılında hukuksal bazı problemlerden dolayı hizmetini durdumak zorunda kalmıştı. Ardından 2008 yılında tekrardan Audiogalaxy üzerine çalışmaya başlayan ekip, 2012’nin sonlarında Dropbox tarafından satın alınmış oldu. Bu arada satın alınmayla ilgili resmi detaylar henüz açıklanmadı.

2002’de servisi durduran ekibin Foldershare isimli bir dosya paylaşım girişimi –evet, Dropbox’a çok benziyor- başlatması, ardından 2005 yılında Foldershare’in Microsoft tarafından satın alınması ise oldukça güzel bir detay.

Audiogalaxy, sitesinde yayınladığı mesajda kullanıcılarına “İnsanların dinledikleri müziğe aşık olması için yola çıktık ve son bir kaç yılda web ve mobil üzerinde muhteşem bir deneyim yarattık” dedi ve bundan böyle yeni üyelik kabul etmeyeceğini duyurdu.

Daha önce Webrazzi’de konusu geçtiği gibi büyük şirketlerin bazı satın almaları pazar değeri ve satın alınan şirketin pazardaki önemi kadar, satın alınan şirketin sahip olduğu teknik potansiyel ve bilgi birikiminden kaynaklanıyor. Dropbox’ın Audiogalaxy hamlesini de bu sınıfa koyabiliriz.

audiogalaxy mobile

Dropbox; müzikte Amazon, Apple, Google rakibi olmaya mı hazırlanıyor?

Konunun diğer bir boyutu da Dropbox’ın muhtemel bir hamlesi ile müzik noktasında Apple, Google ve Amazon’a rakip olacağı. Bildiğiniz gibi Amazon'un Amazon Cloud Player, Google'ın Google Music, Apple'ın da henüz yeni Türkiye'ye açılan iTunes'unu düşündüğünüzde her şey çok daha netleşiyor. :)

Yakın bir zamanda bu şirketlerden müzik konusunda yeni hamleler gelmesi de son derece muhtemel. Özellikle Pandora ve Spotify gibi girişimler bu şirketlerin radarlarındalar. Teknolojik olarak gerekli altyapıya ve 100 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olan Dropbox, bu gibi gelişmelere oldukça açık bir yapıdaydı, bakalım müzik atakları nasıl devam edecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.