Last Moon Games'in 3. oyunu Purple Cape 2013'te geliyor

Last Moon Games'in 3. oyunu Purple Cape 2013'te geliyor

Zaman zaman üstü kapalı da olsa Türkiye'nin mobil oyun konusunda gelecek vaadettiğini söylüyorum. Bu alanda itinayla geliştirme yapan girişimlerden biri de hiç şüphesiz Last Moon Games. Şimdiye kadar 2 oyun çıkaran LMG, Ocak 2013’te iOS platformunda 3. oyununu pazara sunacak.

Purple Cape adlı yeni oyun, Etohum15 girişimlerinden Lastmoon Games’in Creatures Mania ve GMO Busters’dan sonraki 3. oyunu ve muhtemelen en iyisi olacak. Purple Cape, LMG'nin önceki oyunlardan da elde ettiği birikimle kendi geliştirdiği oyun motoru (LMG Game Engine) ile üretilmiş ve daha keyifli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Şimdilik sadece tanıtım videosunu paylaşabildiğimiz oyun ismini oyunun kahramanı Purple Cape’ten alıyor. Purple Cape, 43 bölümlük macerasında kötü kalpli cadı tarafından kaçırılan sevgilisini kurtarmaya çalışıyor. Küresel bir başarı yakalamak isteyen LMG'nin oyun videosu gibi oyunu da İngilizce ile tüm dünyaya yayılmak istiyor.

Yeni yayıncı Crescent Moon Games

LMG bu oyunu geliştirmek için yaklaşık olarak bir yıl çalışmış. Oyunun dağıtım kanalı için de çok sayıda yayıncı ile görüşülmüş ve zamanında Angry Birds'ün yayıncısı olan Chillingo ile birlikte çalışılmış. Fakat son olarak Ravensword, Paper Monsters ve Topia gibi oyunlarla popülerlik kazanmış olan Crescent Moon Games ile devam etme kararı alınmış.

Kısacası LMG'nin yeni oyunu Purple Cape, Crescent Moon Games tarafından dağıtılacak.

Peak Games'den destek

Lastmoon Games ekibinden aldığımız bilgiye göre tüm süreç boyunca Peak Games kurucusu Sidar Şahin de ekibe motivasyon katmak anlamında destek olmuş. Bağlantılarını ve tecrübelerini LMG ekibiyle paylaşmış. Zaten sağdaki fotoğraftan da bu birliktelik pekala görülüyor. (Sahalarda görmek istediğimiz sahneler.)

Kurucu ortağı ve oyun yazılımı geliştiricisi Levent Ahmet Sevgili, oyun yazılımı geliştiricisi Alper Acar, illüstrasyon/Grafik tasarım Seda Yazıcı, pazarlamacı Oğuz Özbatır ve oyun ekonomisi ve testlerden sorumlu olan Erol Kıroğlu’ndan oluşan 5 kişilik Last Moon Games'in Purple Cape'i önümüzdeki ay yayına sunacağını tekrar hatırlatalım.

Dilerseniz şimdiden oyunu eleştirmeye başlayabilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.