Bir başka "Big Data" girişimine daha yatırım geldi: Cloudera [İnfografik]

Bir başka

Yazının sonunda paylaşacağımız infografik üzerinde de görebileceğiniz gibi Big Data yani büyük veri konusu gün geçtikçe önemini ve değerini arttıran bir konu. Rakamlara baktığınızda, dünya üzerinde verinin yüzde 90'ının son 2 yıl içerisinde üretildiğini göreceksiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi sosyal ağlar, medya, yayıncılık, yazılım ve daha birçok alanda büyük verilerin analizi, işlenmesi, saklanması, aranması ve görselleştirilmesi bir "problem" anlamı taşıyor.

İnternet üzerindeki başka birçok problemde olduğu gibi büyük veri probleminde de çok sayıda çözüm karşımıza çıkıyor. Bu çözümlerden bir kısmı ücretli veya ücretsiz olarak kullanılabilen yazılımlar, bir kısmı da bu konuda hizmet veren ya da ürünleri olan şirketler. Bu yazılım ve şirketler başka bir yazının konusu, bugün sizlere "Ask Bigger Questions" sloganıyla yola çıkan Cloudera'nın aldığı yatırımdan bahsedeceğiz ve yazının sonunda da büyük veri ile ilgili bir infografiğe yer vereceğiz.

2008 yılında Facebook, Google ve Yahoo’dan 3 mühendisin kurduğu şirket, son olarak yapılan haberlere göre 65 milyon dolar yatırım aldı.

Merkezinde Hadoop isimli büyük veriler üzerinde çalışma konusunda öne çıkan bir yazılım bulunan Cloudera, temel olarak müşterilerine bu yazılımı daha kolay kullanma imkanı veriyor. Hadoop’un ne kadar popular olduğunu anlatmak için kendisini kullanan bazı şirketleri yazmak gerekirse: Amazon, Yahoo, Ebay, Facebook, Last.fm, Twitter ve Hulu. :)

Palo Alto merkezli Cloudera, aldığı bu yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını da 140 milyon dolara çıkartmış oldu. Şirketin değeri ise bu son yatırımla birlikte 700 milyon dolar seviyesinde. Son olarak yukarıda bahsettiğimiz infografiği sizlerle paylaşıyoruz:

big-data-ecommerce-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.